EDGE 5 aangekondigd

Royal Caribbean Cruises Ltd  heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique om een ​​vijfde schip uit de Edge klasse te bestellen voor bezorging in de herfst van 2024, volgens een persbericht.

“De Edge-klasse maakte onmiddellijk indruk met gasten van Celebrity Cruises en is een state-of-the-art-voorbeeld van technische uitmuntendheid en elegant ontwerp”, aldus Richard D. Fain, Chairman en CEO van Royal Caribbean Cruises. “We kunnen niet wachten om de volgende te bouwen.”

“Celebrity Edge heeft onze gasten vermaakt en Celebrity Cruises als toonaangevend, modern luxemerk bevestigd, Chantiers de l’Atlantique is een briljante partner geweest en we kijken er naar uit om nog een geweldig schip met hen te creëren,” zei Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO , Celebrity Cruises.

“We zijn erg trots en blij dat we zo’n uitstekende relatie met onze klant hebben opgebouwd, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en gedreven door de geest van innovatie,” zei Laurent Castaing, General Manager van Chantiers de l’Atlantique. “Na de vier schepen van de Millenniumklasse aan het begin van de jaren 2000 en de vier schepen van de Edge-klasse, is dit het negende schip dat door Celebrity Cruises bij onze scheepswerf is besteld en het zal het 24e schip zijn dat is gebouwd door Chantiers de l’Atlantique en wordt geëxploiteerd door RCL Dit is een echt getuigenis van het uitzonderlijke niveau van samenwerking dat we samen hebben bereikt. ”

De Celebrity Edge werd geleverd in 2018. Drie andere Edge-klasse schepen werden eerder besteld en zijn gepland voor aflevering in 2020, 2021 en 2022. Deze nieuwe order is afhankelijk van de financiering.

One comment