Costa Luminosa word Carnival Luminosa

Costa heeft vandaag bekend gemaakt dat de Costa Luminosa naar de Carnival Cruise line zal wisselen. Eerder was gecominiseerd dat de Costa Magica naar carnival zou wisselen. Nu is besloten om de Costa Magica in te wisselen voor de wat kleinere Costa Luminosa. Dat heeft tot gevolg dat er geen tweede Splendor klasse schip er bij komt, maar weer een schepsklasse bij de rederij er bij komt.

Carnival Cruise Line is dit jaar bezig om meer bedcapaciteid te verhogen. in november 2021 is bekend gemaakt dat de derde nieuwbouw van de Helios klasse voor AIDA cruises, dat die naar Carnival zou worden gebouwd. Daarb komt de Costa Luminosa erbij.

Nog dit jaar november zal de Luminosa het woord Carnival voor haar naam krijgen. Ook zal het Carnival blauw jasje worden aangebracht.

De Costa Luminosa kwam in 2009 in de vaart en is deel van de Vista/Spirit Hybride klasse. Wat een samengevoegd design betreft. Het design is samengevoegd en gebaseerd op de Vista klasse van de HAL en de Spirit klasse van Costa en Carnival.

%d bloggers liken dit: