Mein Schiff 1 door het ijs naar Zee

Vandaag is de nieuwe Mein Schiff 1 naar zee gevaren met behulp van en ijsbreker. Het schip word al op 27 april in Kiel verwacht, maar voordat het zover is moet het schip noch de Seatrials ondergaan, wat en paar dagen gaat duren. De winte was er laat in Turku. Er dreven nog steeds ijs op het water. Omdat er gevaar was voor ijsbarrières werd er hulp van en ijsbreker nodig. Voor de veiligheid werd het convoy door drie sleepboten begeleid.

In mei word het schip in Hamburg gedoopt tijdens de Hamburgse havenverjaardag.

De Mein Schiff 1 zal met de Mein Schiff 4 deze zomer vanaf Kiel gaan varen.

Mein Schiff 1 is de vijfde nieuwbouw van de rederij Tui cruises wat in in mei 2018 in de vaart komt. Het schip is vergeleken met de Mein Schiff 3 tot 6 het schip behoort wel tot de nieuwe generatie. het schip is dan ook 20 meter langer. Het sportveld is volledig overdekt. Ze heeft en capaciteit van 2900 passagiers op 315 meter. Het schip word op de Meyer Turku in Finnland gebouwd.