Leonardi word Norwegian Prima

Norwegian Prima is de naam van het eerste schip van de Leonardo klasse van van Norwegian Cruise Line.

Het schip zal in augustus 2022 in dienst komen en zal in wat NCL’s breedste inaugurele inzet ooit zal zijn, van Noord-Europa tot Bermuda, de Caraïben, Galveston en Miami, voordat het schip een seizoen in Port Canaveral – dit duidt op mogelijke toekomstige nieuwe thuishavens, zoals Galveston.

‘We willen dit [eerste schip] naar buiten brengen voor zoveel mogelijk mensen’, zei president en CEO Harry Sommer. ‘…. Hierdoor kunnen we echt onder de aandacht van het maximale aantal media- en reisbureaupartners komen. We hebben zes schepen. We moeten een enorm net uitwerpen. ‘

De Norwegian Prima van 142.500 GT begint aan een serie die iets kleiner is dan de Breakaway Plus klasse met een lengte van 965 voet en een capaciteit voor dubbele bezetting van 3.215 passagiers.

Van 2022 tot en met 2027 zal elk jaar één Prima-klasse schip vanuit Fincantieri worden afgeleverd. Deze serie heette oorspronkelijk Project Leonardo.

Sommer zei dat hij de mogelijkheid ziet van langere seizoenen in plaatsen als Galveston en New York. NCL is al jaren niet meer vanuit Texas gevaren; het was de thuishaven in Houston.

De Norwegian Prima, die in augustus volgend jaar aankomt, begint aan een wijdverbreid inaugurele seizoen, te beginnen met 10-daagse reizen van Amsterdam en Kopenhagen naar de Noorse fjorden en de Oostzee. Eind september vertrekt het schip vanuit Southampton voor een oversteek via Schotland, IJsland en Nova Scotia naar New York.

Na een Bermuda-uitstapje trekt Norwegian Prima door het Caribisch gebied, inclusief Great Stirrup Cay en de ABC-eilanden, en arriveert in Galveston. Van daaruit vaart het schip naar Miami voor een drietal cruises van een week naar het westen van de Caraïben, waaronder Harvest Caye, Belize.

Norwegian Prima is gevestigd in Port Canaveral van 11 december 2022 tot 19 maart 2023 en biedt 15 Caribische cruises van vijf, zeven en negen dagen.
Van 28 maart tot 7 mei vaart het schip een miniseizoen van vijf, meestal zevendaagse, rondreizen op Bermuda vanuit New York. Norfolk, Virginia, staat ook in de hitlijsten.
Norwegian Prima keert vervolgens terug naar Noord-Europa op een cruise vanuit New York via Nova Scotia en IJsland, eindigend in Reykjavik. Van 25 mei tot 7 september biedt het schip een mix van 10- en 11-daagse afvaarten naar Noorwegen en IJsland vanuit Reykjavik en Southampton.

Het seizoen wordt afgesloten met een 14-daagse rondreis van Southampton op 17 september naar Ierland, IJsland en Noorwegen.