Uitdokken eerste bouwdeel Spectrum ots

Vrijdag heeft het eerst bouwblock van de Spectrum of the seas de bouwhal van de meyer werf in duitsland verlaten. Tegelijkertijd is ook het tweede bouwdeel aangekomen. Het word het enige drijvende deel zijn wat de bouwhal verlaat, want na de verlening van de bouwhal met 25 meter zal de bouwstrategie veranderen.

Nu zal de AIDAnova naar de deur worden geschoven worden (wat ook eerst de bouwstrategie was). Als de AIDAnova in augustus word uitgedokt, word het eerste bouwdeel weer in de hal gebracht en met de rest van het schip verbonden.

De Spectrum of the seas is het eerste schip van de Quantum Ultra klasse en zal 347 meter lang worden. heet schip is en verder ontwikkelde versie van de Quantum, Anthem, en Ovation of the seas. het tweede schip van de Quantum Ultra klasse heet Sunshine of the seas (Qunantum klasse was eerst als Project Sunshine bekend)en komt in 2020 in de vaart.

De twee schepen kunnen 4000 herbergen zullen 168.000 GT groot (600 gt meer dan de Norwegian Bliss) worden en zijn daarmee de op een na de grootste scheepsklasse ter wereld.

2 comments