Mein Schiff 2 ter water gelaten

Vrijdag werd in Turku bij de Meyer Turku de nieuwe Mein Schiff 2 voor Tui Cruises te water gelaten. Noch geen vier weken nadat de Mein Schiff 1 in Hamburg werd gedoopt is de Mein Schiff 2 al drijf vaardig. Van de doop is noch niets bekend.

Opvallend is wel dat het schip (officieel) pas in april 2019 in de vaart komt. De Mein Schiff 1 is in september 2017 te water gelaten en in Mei gedoopt, dat zijn zeven maanden.

Tot april zijn het nu dan 10 maanden. Wybcke Meier (CEO van Tui Cruises)  heeft ook laten weten dat het schip duidelijk vroeger in de vaart komt. Waarschijnlijk zullen er nieuwe routes komen en de doop zal dan in en andere haven zijn geplant.

De Mein Schiff 2 is de zesde nieuwbouw van de rederij Tui cruises wat in in 2019 in de vaart komt. Het schip is vergeleken met de Mein Schiff 3 tot 6 het schip behoort wel tot de nieuwe generatie. het schip is dan ook 20 meter langer. Het sportveld is volledig overdekt. Ze heeft en capaciteit van 2900 passagiers op 315 meter