Kielegging Norwegian Encore

Deze week is op de Meyer Werf in duitsland de kiel gelegt voor het nieuweste schip ,de Norwegian Encore.  Tijdens de ceremonie werd het entertainment programma voorgesteld.

Het is het vierde en het laatste schip van de Breakaway plus klasse, en komt in het voorjaar 2019 in de vaart.

Norwegian Cruise Line is de enige cruisemaatschappij die een kartbaan op zee biedt en breidt op Norwegian Encore uit met een 350 meter baan van twee verdiepingen.

Nu zal de baan 4 meter buiten het schip uitsteken. De kartbaan heeft op het midden van de baan een overdekt gebied waar gasten passerende go-karts een extra turbo boost kunnen geven door ze te raken met een laserstraal. Naast de kartbaan heeft Norwegian Encore ook het Galaxy Pavilion. Dit is een meer dan 900 vierkante meter groot indoor virtual reality-ruimte met geavanceerde technologie en interactieve games. Van virtuele ervaringen en simulatoren tot een escaperoom en een lasergame terrein met als thema de herrezen verloren stad Atlantis. Net als op de vorige schepen zal het schip ook en waterpark hebben. In het Aqua Park zijn er twee waterglijbanen van twee verdiepingen hoog, waarvan er een meer dan 3 meter buiten het schip uitsteekt en een lus maakt naar het dek eronder. Met een bruto tonnage van circa 169.000 en ruimte voor 4.000 gasten zal Norwegian Encore tussen 17 november 2019 en 12 april 2020 elke zondag vertrekken vanuit Miami en zevendaagse reizen maken naar de oostelijke Caraïbische eilanden.