Pampa Cruises en Jalesh Cruises van start

Jalesh Cruises zal in april 2019 een nieuw merk introduceren op de Indiase bronmarkt, nu Zen Cruises zijn nieuwe merknaam en scheepsnaam heeft bevestigd, aangezien de Pacific Jewel zal worden omgezet in de Karnika en vanuit Mumbai zal varen.

Jurgen Bailom, president en CEO, Zen Tourism en Cruises. zal de nieuwe start-up leiden die eigendom is van Essel Group.

De Essel Group is een belangrijke partner in India, met belangen van nieuws en media tot technologie, verpakkingen, entertainment, edele metalen en meer.

Het bedrijf neemt het schip in ontvangst op 12 maart en plant een conversie van zes weken in een droogdok in Azië.

De Pacific Jewel trad in 1990 in dienst als de Crown Princess nadat het werd gebouwd door Fincantieri. Het diende ook als de A’Rosa Blu, AIDAblu en Ocean Village Two voordat het in 2009 naar P & O Australië ging als Pacific Jewel tot op vandaag.

 

De eerste lokale cruise zal van Zuid-Amerika volgend jaar en het hele jaar door beginnen, omdat Pampa Cruises in januari zal gaan cruisen.

De in Argentinië gevestigde rederij verwierf Salamis Filoxenia, gebouwd in 1974, die later deze maand in Zuid-Amerika zal aankomen.

“De Salamis Filoxenia, voorheen Van Gogh, heeft net losgemaakt in Griekenland zal in Arrecife en hernoemd en ons schip is”, zegt Milton Sanches, directeur van de operaties en verkoop in Brazilië.

Sanches is een veteraan van de lokale cruise-industrie. Hij had eerder schepen gecharterd onder zijn eigen merk BCR en werkte voor verschillende cruiseschepen en lokale exploitanten zoals Pullmantur en CVC.

Eerdere plannen om de Dolphine te charteren voor een contract van vijf jaar zijn uitgesteld omdat het schip momenteel in Kroatië wordt ingezet.

De Arrecife zal 33 cruises van Recife van januari tot juni voor drie tot zes nachten varen op het eiland Fernando de Noronha. Andere havenstops zijn Cabedelo, Natal en Maceió. Alle geplande havenaanroepen zijn relatief uniek in vergelijking met andere vluchtroutes in Zuid-Amerika.

Herpositioneringscruises zijn gepland voor juni, beginnend vanaf Recife en Santos, terwijl het schip naar Buenos Aires gaat voor zijn zomerprogramma.

De Arrecife werd in 1975 gebouwd als Gruziya en was oorspronkelijk een cruiseveer. In de jaren tachtig werd het schip omgebouwd tot een full-time cruiseschip en voor het laatst gerenoveerd in 2002. Het 800-passagiersschip werd in 2009 verkocht aan de rederij  Salamis Cruise Line op Cyprus werd verkocht. Volgens Pampa is het schip geregistreerd in de Bahama’s en geclassificeerd door Lloyd’s Register.