Toekomst SuperStar Libra onzeker

De SuperStar Libra ligt momenteel voor de werfhaal van de MV werf in Wismar en zal tot woonschip dienen tijdens de hutten inbouw van de Global klasse. Nu zal het schip de haven weer verlaten.

De SuperStar Libra ligt sinds augustus in Wismar in de bouwhaal. De vraag aan scheepscapaciteit is momenteel heel hoog en blijkbaar is men in het schip geïnteresseerd. De kosten voor het schip lopen erg op, en met de brand veiligheid is ook niet alles geregeld.

Als het schip verkocht word, dan moet men met en charter rekenen. In de buurt zijn geen bedecapaciteiten voor de werknemers van de werf. De SuperStar Libra heeft 700 hutten, wat voor 1400 werknemers plaats bied. In het voorjaar zouden de eerste werknemers de hutten betrekken. Voordat in september het middenschip naar de werf komt.

En woonschip lijkt voor de werf de beste oplossing.

De bouw word op de MV locaties Rostock  en Wismar gerealiseerd. In Rostock word het 220 meter lange middenschip gebouwd. Dan word het in 2019 naar Wismar verscheept waar de boeg, achtersteven en alle kleine constructies gemonteerd. daar worden de 2.500 hutten ingebouwd. Het word nu al de Gigant uit MV genoemd.