Mein Schiff 2 al in Duitsland

De nieuwe Mein Schiff 2 sinds zaterdag al in Kiel aangekomen. Het schip is nog niet aan Tui Cruises overgedragen, omdat het schip nog onder Finse vlag vaart.

De werf heeft besloten nog voor het dichtvriezen van de Oostzee de Mein Schiff 2 naar Kiel te brengen, aangezien het schip technisch al klaar is. Nu gaan ook de laatste bemanningsleden aan boord. De komende twee weken zullen op het schip nog de puntjes op de i worden gezet. Zo dat het schip op 22 januari aan Tui Cruises kan worden overgedragen, om vervolgens op 9 februari in Lissabon gedoopt kan worden door  Carolin Niemczyk.

De (nieuwe) Mein Schiff 2 gaat de (oude) Mein Schiff 2 vervangen en zal de naam Mein Schiff Herz krijgen om de steeds stijgende vraag aan capaciteit te kunnen opvangen, totdat de Mein Schiff 7 Mein Schiff 8 en Mein Schiff 9 in 2023, 2024 en 2026 in de vaart komen.

De Mein Schiff 2 en haar zusterschip Mein Schiff 1 zijn groter dan haar voorgangers, de Mein Schiff 3 tot 6 en zijn allemaal bij de Meyer Turku gebouwd.