Icon of the Seas kiel gelegd

De bouw van de nieuwe Icon of the Seas van Royal Caribbean International heeft een mijlpaal bereikt voorafgaand aan zijn debuut in de herfst van 2023. Een kielleggingsceremonie vond plaats bij Meyer Turku om officieel het begin te markeren van de fysieke constructie van het schip, met Royal Caribbean en Meyer Turku leidinggevenden en teams aanwezig.

“Vijf jaar geleden begonnen we te dromen van Icon of the Seas, en nu begint de volgende fase van dit iconische avontuur”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Terwijl dit baanbrekende schip vorm krijgt, blijft de opwinding van gezinnen en reizigers, reisadviseurs en onze partners toenemen. Later dit jaar zullen we de line-up van primeurs en favorieten onthullen die een nieuwe standaard zullen zetten voor vakanties komend jaar, herfst 2023.”

Tijdens de ceremonie werden de teams achter de bouw van Icon vergezeld door Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group; Richard Fain, voorzitter Royal Caribbean Group; Meyer Group Managing Partner Bernard Meyer; en Meyer Turku-CEO Tim Meyer.

De Icon zal de eerste van drie Royal Caribbean-schepen zijn die word aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG).