Carnival Sensation word gesloopt

De voormalige Carnival Sensation is vandaag gestrand voor sloop in Aliaga, Turkije.

Na een laatste transatlantische oversteek vanuit Miami was het in 1993 gebouwde schip eerder deze week aangekomen bij de sloopwerf.

Het cruiseschip, dat voorheen werd geëxploiteerd door Carnival Cruise Line, zal nu worden ontmanteld, waarbij de bouwmaterialen, armaturen en technische onderdelen worden verkocht en opnieuw worden gebruikt.

De Carnival Sensation, die eerder dit jaar met pensioen ging, is het vijfde schip uit de Fantasy-klasse dat wordt gerecycled.

Het schip volgt de in 1990 gebouwde Carnival Fantasy, de in 1996 gebouwde Carnival Inspiration en de in 1996 gebouwde Carnival Imagination, die in 2020 naar Turkse sloopters op dezelfde sloopwerf werden gestuurd, en de in 1994 gebouwde Carnival Fascination, die in Februari.

De Carnival Sensation, een schip met 2.040 gasten, werd gebouwd door de Kvaerner Masa-Yards in Finland voor een bedrag van $ 300 miljoen.

Nadat het in november 1993 in de vaart kwam, bood het 70.367 ton wegende schip het hele jaar door cruises aan vanuit verschillende havens in de Verenigde Staten, waaronder Miami, Tampa, New Orleans en Port Canaveral.