Vuurwerk voor AIDAcara en AIDAprima

Morgen op zaterdag 11 februari, 2017, begint met AIDAcara vanuit Hamburg de eerste cruise van de nieuwe AIDA vakantie aanbieding: AIDA Selection – voor kosmopolitische ontdekkingsreizigers met nog meer unieke reiservaringen. Reden genoeg voor de rederij om deze lancering te vieren met een speciale manoeuvres.

AIDAcara, het eerste schip van de AIDA vloot en AIDAprima, de jongste nieuwbouw, varen zaterdag ochtend rond 8:00 samen in de haven van Hamburg binnen. AIDAcara legt aan in Altona en AIDAprima zoals gebruikelijk bij Cruise Center Steinwerder. Om 20.00 uur is meert AIDAcara af om de 14-daagse reis naar het verre noorden te starten. Havens van deze reis zijn Haugesund, Bodø en Tromsø en Alta. Vanaf hier zal AIDAcara vervolgens koers naar Vesteralen, Trondheim en Bergen.

Bild könnte enthalten: Ozean, Himmel, im Freien und WasserVoordat AIDAcara Hamburg verlaat, vaart ze en rondje rond de haven. AIDAcara zal richting HafenCity varen en  rond 20:30 uur, bij de Elbphilharmonie hebben de gasten de Sailaway partij met traditionele hamburgers en Labskaus Pannfisch een exclusieve blik op het nieuwe Hamburg mijlpaal.Daarna gaat ze weer stroomafwaarts richting Altona. AIDAprima om 21.00 uur Hamburg verlaten en zal zich achter de AIDAcara voegen. Vanaf ongeveer 21:20 zullen beide schepen over de Elbe naar Noordzee varen. Begeleid door vuurwerk belope Blankenese rond 21:50 breaks AIDAcara naar de eerste selectie over reizen.

AIDAprima zal morgen dan voor de 42e keer vanuit Hamburg de zevendaagse round-trip naar de mooiste steden van West-Europa, zoals Londen, Parijs, Brussel of Rotterdam. Tot 4 november 2017 vaart de AIDAprima de route.