Azamara Pursuit Rifit

Het net vernoemde schip Azamara Pursuit(voorheen Adonia) is bij Harland & Wolff in Belfast aangekomen om de komende drie maanden grondig gerenoveerd te worden.

MJM Group heeft normaal gesproken projecten lopen bij droogdokken in het Caribisch gebied. Nu in Noord Ierland. Maximaal gaan er 800 mensen aan het 50 miljoen project werken, tegelijk zal de bemanning aan boord blijven om aan het schip te wennen.

Het schip is door Royal Caribbean Cruises  gekocht voor Azamara club cruises en zal na de renovatie het schip op 1 augustus in gebruik nemen.

 

R Six/Azamara Journey     2000

R  Seven /Azamara Quest  2000

R Acht   /Azamara Pursuit 2001

De Azamara Pursuit is in 2001 in de vaart gekomen en is het laatste schip van de R klasse van Renaissance Cruises.

Na het Faillissement van Renaissance Cruises na de terreur aanslagen op 11 september 2001, werd R Acht op cruises in de Middellandse Zee geplaatst. Op 7 oktober 2001 werd de R Acht opgelegd in Gibraltar en vervolgens weggelegd. Zes van haar zusters werden ook opgelegd in Gibraltar,  alleen MS R Three en MS R Four waren afwezig , R Acht en de andere voormalige schepen van Renaissance in Gibraltar werden verkocht aan Cruiseinvest, en vervolgens verplaatst naar Marseille, Frankrijk voor verdere layup.

Azamara Pursuit is een tweelingzus schip van de Pacific Princess ( kleinste schip van Princess Cruises), de vier andere zusjes varen voor Oceania Cruises en is inmiddels het derde schip Azamara Cruises.

Het schip is 180 meter lang, 25 meter lang en heeft en diepgang van 6 meter Ze heeft en passagiers capaciteit van 688.