QE2 word Hotel

Vandaag is bekend geworden dat de Queen Elizabeth 2 (oftewel QE2) als Hotel in Dubai gaat voortbestaan. Op 18 April 2018 gaat het schip na tien jaar brak te hebben gelegen in port Rachid weer open voor public.

Tijdens de opening zal ook de Queen Mary 2 in de haven liggen zodat de gasten van de QM2 de opening kunnen meemaken

Gerelateerde afbeeldingToen het schip in 2008 uit de vaart ging werd ze aan Isthimar verkocht. Eerst was het plan om het schip als onderdeel van zal worden.Dit werd echter nooit realiseert door de crisis.

 

 

In 2012 werd bekend dat het schip tot en 300 betten hotel zal worden. daarbij zal en groot deel van het originele interieur behouden worden. Het schip zal dan naast het huidige cruiseterminal wat omgebouwd zal worden tot scheepsvaartmuseum.

Begin 2013 zal het schip gekocht zijn door Oceanic group, om het door de chineese werf COSCO klaargemaakt zal worden voor de oversteek naar Singapore. Vervolgens werd het schip in Dubai Drydock world ingedockt. De renovatie van het schip zal begin 2015 afgesloten zijn, maar begin 2015 lag het schip nog steeds in Port Rachid