Staalbouw AIDAnova afgesloten

Gisteren is met de montage van de grootste brug van de AIDA vloot de staalbouw van de AIDAnova op de Duitse scheepswerf Meyer Werf afgesloten. De Brug is het 90e bouwblock wat sinds september 2017 het schip vormt. Om 11 uur werd het 345 tonnen met de grootste kraan van bouwhal 2 in positie gebracht. Het 500 vierkantenmeter en 50 meter lange brugdeel is de grootste van de AIDAvloot. Dankij 30 km kabel zal de modernste stuurtechniek het schip door de zee kunnen manoeuvreren. Door de beperkte hoogte 69 meter van de bouwhal pas na het uitdoken nog de Mast en de schoorsteen op hun plaats worden gezet.

In augustus word het schip nog voor de bouwhal tijdens de AIDA Open Air in Papenburg gedoopt. David Guetta zal ook te gast zijn. De avond word afgesloten met en prachtige vuurwerkshow.