Carnival Corporation en Dubai Cruiseterminal

Carnival Corporation heeft een deal gesloten met Meraas voor de Dubai Cruise Terminal, die volgens een verklaring het primaire knooppunt wordt voor de thuishaven en doorvoer van de regio in de regio.

Het partnerschap zal er ook toe leiden dat beide partijen “samenwerken om het cruisetoerisme in de Arabische Golfregio te laten groeien”, die starten eind 2020.

Arnold W. Donald, Chief Executive Officer van Carnival Corporation, zei over de overeenkomst: “We hebben een lange geschiedenis in Dubai met onze toonaangevende rederijen. We zijn verheugd deel uit te maken van deze belangrijke onderneming die nieuwe toeristische kansen voor Dubai en de regio zal genereren door te cruisen. ”

Carnival Corporation zal nieuwe cruises aanbieden vanuit “Dubai Cruise Terminal” en heeft tot doel nieuwe bronmarkten aan te trekken uit India en China.

De cruiseterminal is ontworpen als strategisch maritiem centrum en biedt gemakkelijke toegang van en naar de stad, terwijl passagiers een ongeëvenaard uitzicht bieden op iconische bezienswaardigheden, zoals Ain Dubai en de aankomende Dubai Lighthouse, evenals de verbluffende stedelijke skyline van Dubai.

Dubai Harbor twee cruiseterminal hebben, verspreid over van 30.000 vierkante meter, verbonden door een enkele kade van ongeveer 1 kilometer, geschikt voor maximaal drie cruiseschepen tegelijkertijd, inclusief Carnival Corporation’s nieuwste en meest geavanceerde cruiseschepen, zoals en tot 13.200 passagiers tegelijkertijd kan verwerken. In afwachting van een opleving van cruises, heeft Meraas plannen gemaakt voor de toevoeging van nog twee terminalgebouwen die tegelijkertijd de capaciteit van zes cruiseschepen zullen vergroten.

Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident en premier van de VAE en de Ruler van Dubai, zei dat megaprojecten die in de VAE worden geïmplementeerd wereldwijd het profiel van het land versterken als een model voor duurzame groei gedreven door diversificatie, innovatie en productieve partnerschappen met de particuliere sector.

HH Sheikh Mohammed’s opmerkingen kwamen toen hij de “Dubai Cruise Terminal” als de belangrijkste hub voor cruisetoerisme in Dubai goedkeurde. Zijne Hoogheid woonde ook de ondertekeningsceremonie bij van een strategische partnerschapsovereenkomst tussen Meraas en Carnival Corporation die Dubai wil transformeren tot een belangrijk regionaal maritiem toeristisch knooppunt, volgens een verklaring.

Volgens de overeenkomst, ondertekend door Zijne Excellentie Abdulla Al Habbai, Group Chairman van Meraas, en Arnold W. Donald, Chief Executive Officer van Carnival Corporation, zullen de bedrijven samenwerken op verschillende strategische gebieden, waaronder havenontwikkeling, terminalbeheer en nieuwe mogelijkheden voor cruisebevordering bij Dubai Harbour en de bredere regio.