Mein Schiff 1 in Hamburg gedoopt

Gisteren is in Hamburg de Mein Schiff 1 gedoopt. De doop vond plaats aan de HHLA Container Terminal Buchardkai, dat gelegen is in het industriële gedeelte van de haven. De vijf kranen vormende en kroon over het schip. Met vuurwerk word ook dat werkelijk en kroon gepresenteerd. De dansshow en doopceremonie werden op het bovendeck gehouden. Het zwembad was afgedekt en als lichtgevend podium omgebouwd  Omdat Mein Schiff 1 zich meer richt op sport hebben de de twee beachvolleybal kampioenen Kira Walkenhorst en Laura Ludwig de doop voltrokken.

Omdat de havenverjaardagen in Hamburg zijn,heeft de Mein Schiff 1 Hamburg verlaten om zondag weer terug te keren. In Hamburg liggen nu de AIDAperla,MSC Magnifica en de Queen Elizabeth in de haven.

Aanstaande zondag komt de Mein Schiff 1 weer naar Hamburg om de officele eerste cruise te maken. Ze maakt dan een 6-daagse reis naar het zuiden van Noorwegen met stops in Bergen, Stavanger en Kopenhagen. Daarna staan er vanuit Kiel cruises op het programma naar de Oostzee. In het komende winterseizoen trekt het nieuwe cruiseschip naar Gran Canaria voor 7-daagse cruises waarbij de Canarische Eilanden, Madeira en Marokko worden aangedaan.