Le Bougainville overgedragen aan Ponant

Bij de Fincantieri Vard in Noorwegen aan Ponant de Le Bougainville in de vaart genomen. Het is het derde schip en het zuster schip van de Le Lapérouse en Le Champlain van de Ponant Explorer klasse. De doop staat gepland op 4 juni.
Verder komen de Le Bougainville in april 2019 ,Le Dumont-d’Urville in augustus 2019,Le Bellot in april 2020 en de Le Jacques Cartier in juli 2020 in de vaart.

De schepen hebben zeven decks. Ze zijn uitgerust met 92 passagiershutten, waaronder vier suites, zodat 184 passagiers kunnen worden ondergebracht op twee personen bezetting. De hutten, die allemaal een eigen balkon hebben, zijn verdeeld over de dekken 3 tot 6. Aan boord zijn twee restaurants en twee lounges en een theater. In de romp bevindt zich onder de waterlijn in het midscheepse gebied genaamd een “Blue Eye” onderwaterlounge, die passagiers in staat moet stellen om naar de onderwaterwereld te kijken. De onderwaterlounge is ontworpen door de Franse architect Jacques Rougerie.

Aan de achterzijde is er een zwembad. Verder zijn de schepen uitgerust aan het achterschip met een zwemplateau. Vanaf hier kunt u de Zodiacs ook gebruiken voor expedities en watersporten.

De voortstuwing van de schepen is dieselelektrisch. Elektriciteitsproductie voor de motoren en de werking aan boord is beschikbaar voor vier dieselgeneratoren, elk met een vermogen van 1.366 kW (1707 kVA schijnbaar vermogen). De voortstuwing wordt uitgevoerd door twee elektromotoren, elk met 2.000 kW vermogen, die twee propellers met variabele spoed aandrijven. De schepen zijn uitgerust met een boegschroef met verstelbare schroef.

Geklasseerde schepen door Bureau Veritas zal met de klas karakter “Cleanship”, [25] die door het classificatiebureau wordt toegekend voor de naleving van bepaalde MARPOL-regelgeving met betrekking tot aangroeiwerende verven van de romp, het beheer van ballastwater en de behandeling van het rookgas worden gemarkeerd.

De rompen van de schepen zijn ijsversterkt (ijsklasse 1C).