Royal Caribbean oprichter overleden

De oprichter van het in Miami gevestigde Royal Caribbean Edwin W. Stephan is helaas op 87-jarige leeftijd overleden.
De oprichter van de grootste cruiserederij die de grootste schepen bezitten met de naam Edwin W. Stephan is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden. Zonder deze legendarische man zou de cruise-industrie niet zijn waar hij nu is. Hij nam de industrie mee naar een nieuw tijdperk van cruiseschepen en veranderde de manier waarop we voor altijd cruisen.
Hij was de eerste president van de cruiselijn gedurende 27 jaar en daarna was hij vice-voorzitter van de raad van bestuur tot hij met pensioen ging in 2003. Hij hielp Royal Caribbean te groeien tot een van de toonaangevende cruisemerken.

“Ed Stephan begon dit bedrijf met een passie voor innovatie en die twee termen – passie en innovatie – blijven vandaag de dag kern van de cultuur van Royal Caribbean.”

“Hij was een inspiratie en een goede vriend voor velen in het bedrijf. Hij was een eervolle man die van zijn gezin, zijn werk en zijn gemeenschap hield. Ons bedrijf en onze industrie staan ​​in de schulden voor de omvang van zijn dromen, de scherpte van zijn visie en de vriendelijkheid van zijn leiderschap. ”

De inheemse Wisconsin-man zag in het begin van de jaren 60 een innovatieve cruiselijn die de industrie zou veranderen. Hij droomde van schepen die het hele jaar door cruises varen vanuit Miami, Florida. Het werd allemaal realiteit toen het eerste schip van de drie Song of Norway op 7 november 1970 vanuit Port of Miami vertrok. Ze had een passagierscapaciteit van 724.

Zelfs vóór het eerste schip, werkte Stephans hard om zijn idee om te zetten in realiteit. Hij ontmoette drie Noorse bouwers in 1968 en vervolgens werd Royal Caribbean gevormd in januari 1969.

“Onze oprechte deelneming gaat uit naar Ed’s liefhebbende vrouw Helen en de kinderen die hij aanbad, Michael, Samantha, Gary en Kristin.”

“Hij zal diep gemist worden door ons allemaal hier, door zijn vele vrienden en door onze gemeenschap.”Afbeeldingsresultaat voor Viking Crown Lounge Song of Norway

Stephens was ook de man die de Viking Crown Lounge introduceerde, een iconische functie op de top van het schip ongeveer 200 voet boven de waterlijn. (voor mij is dat ook het kenmerk van de rederij)

Onze deelneming gaat uit naar de familie en vrienden van Edwin W. Stephan en we moeten hem bedanken voor het brengen van innovatieve nieuwe cruiseschepen voor de industrie en het helpen transformeren van de skyline van Port of Miami tot wat het nu is.

Er wordt een service voor alleen gezinnen gehouden ter ere van Ed’s geheugen. In plaats van bloemen vraagt ​​de familie om donaties ter nagedachtenis van Edwin Stephan aan de Mount Sinai Miami Medical Center Foundation ter ere van zijn arts, Eugene J. Sayfie MD Per post: 4300 Alton Road, Ascher Building # 100, Miami Beach, Florida 33140.

One comment