MSC Virtuosa ter water

MSC Cruises heeft vandaag de float out van de MSC Virtuosa in Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk gevierd.

De MSC Virtuosa wordt het tweede Meraviglia-Plus-schip na MSC Grandiosa. Het schip zal nu naar de afbouwkade gaan totdat ze in oktober 2020 wordt opgeleverd, volgens het bedrijf.

Het zesde MSC Cruises-schip dat in dienst treedt sinds 2017, de MSC Virtuosa zal net zo goed uitgerust zijn als MSC Grandiosa met geavanceerde technologieën en het tweede schip in de vloot van het bedrijf met een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) en geavanceerde geavanceerde generatie afvalwaterzuiveringssysteem (AWTS) om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren.

De eerste reis van de MSC Virtuosa is een cruise van zeven nachten in de Westelijke Middellandse Zee van zes nachten in november 2020 vanuit Genua, Italië. Na een winterseizoen in de Middellandse Zee, zal de MSC Virtuosa in de zomer van 2021 worden ingezet in Noord-Europa met routes naar de Noorse fjorden en Baltische hoofdsteden.