Mein Schiff 5 en Celebrity Constellation seizoen afgebroken

‘S Avonds werd aangekondigd dat Celebrity Cruises de Celebrity Constellation-reis annuleert omdat het de haven van Dubai niet meer mag betreden – de reis eindigt in Mumbai. Tegelijkertijd kondigde Celebrity Cruises aan dat de reis door het Suezkanaal ook moest worden geannuleerd omdat de havens van Dubai en Abu Dhabi worden gesloten.

De sluitingen zouden betekenen dat TUI Cruises met de Mein Schiff 5 of AIDA Cruises met de AIDAprima ook problemen zouden hebben, omdat ze reizen op reguliere Oriënt-cruises.

AIDA Cruises en TUI Cruises hebben opgemerkt dat zij momenteel een ander kennisniveau hebben en in ieder geval tot nu toe niet zijn getroffen door de sluitingen van de havens. De verklaring van TUI Cruises is hieronder te vinden.

Elke ochtend beoordeelt ons executive team dagelijkse updates van de CDC en de WHO over de situatie. Naast dat India alle havens sloot, hebben we net vernomen dat de VAE niet langer toegang geeft tot cruiseschepen. We hebben daarom de moeilijke beslissing genomen om de constellatiereis van 1/4/20 te annuleren.

Tui Cruises zegt het volgende:

De media speculeren dat de Verenigde Arabische Emiraten – en dus ook Dubai en Abu Dhabi – cruiseschepen niet langer hun territoriale wateren zullen toelaten. Volgens onze informatie is deze beperking alleen van toepassing op de registratie van nieuwe cruiseaanvragen of schepen die de territoriale wateren vanuit andere regio’s willen binnenvaren.

Mein Schiff 5 is al in Dubai, overeenkomstig in de territoriale wateren van de Verenigde Arabische Emiraten, en zal de regio de volgende reis niet verlaten. Daarom zal de reis plaatsvinden vanaf 9.3.2020 op basis van de huidige beoordeling van de situatie. We volgen de verdere ontwikkeling van de havens in de regio zeer nauwlettend. Als hier iets verandert, zullen wij u zo snel mogelijk informeren.