MS Albatros verkocht ALS WOONSCHIP

Met de verkoop van de MS Albatros komt niet alleen een einde aan het tijdperk van één cruiseschip, maar ook aan het tijdperk van een hele klasse schepen. MS Albatros had oorspronkelijk twee zusterschepen, die, net als MS Albatros, in de toekomst als hotelschepen zullen worden gebruikt. Alle drie de cruiseschepen zullen in de toekomst niet langer hun werkelijke doel dienen.

De verkoop van de MS Albatros kwam gisteren als een schok voor de fans van Phoenix Reisen. Maar de beslissing moest worden genomen om de winstgevendheid van het bedrijf te behouden. De coronacrisis blijft knagen aan de vloten van de rederijen. Tijdens de huidige pandemie werden talloze cruiseschepen verkocht, waaronder Black Watch en Boudicca, de twee zusterschepen van de MS Albatros.

Black Watch en Boudicca zijn tot nu toe voor Fred. Olsen Cruise Lines onderweg geweest, maar werden vervangen door de MS Bolette en MS Borealis (voorheen Amsterdam en Rotterdam door Holland America Line) als onderdeel van de pandemie. MS Black Watch en MS Boudicca werden ook verkocht voor gebruik als hotelschepen.

MS Albatros, MS Black Watch en MS Boudicca werden oorspronkelijk vervaardigd voor de Royal Viking Line, waar ze de eerste klasse van schepen vormden: de Royal Viking Star-klasse. Black Watch is het oudste van de drie cruiseschepen, het werd gebouwd als de Royal Viking Start en kwam in 1972 in de vaart. Royal Viking Sky (Boudicca) en Royal Viking Sea (Albatros) volgden een jaar later. Nu zijn alle drie de schepen van de cruisemarkt gehaald.

De voormalige Royal Viking Line werd in 1988 opgeheven en de drie genoemde schepen werden in 1991 verkocht. Black Watch en Boudicca zullen blijven opereren als huisvesting voor een bedrijf. MS Albatros zal worden gebruikt als hotelschip in het Rode Zee-gebied. De exacte toekomstige locatie van de MS Albatros is nog niet bekend. Maar het verblijf aan boord zal waarschijnlijk ook voor Phoenix-fans te boeken zijn.