Duitsers redden Chinezen die Duitsers redden

Door de corona crisis zal Genting Hong Kong zal 193 miljoen euro ontvangen van de Duitse regering als onderdeel van een reddingspakket voor MV Werften, een consortium van scheepswerven waarvan het bedrijf eigenaar is in Duitsland.

Nu de werkzaamheden bij MV Werften zijn opgeschort, zullen de fondsen Genting in staat stellen door te gaan met de bouw van de Crystal Endeavour, die gepland staat voor een lancering in 2021, evenals de Global Dream, die nu in 2022 debuteert.

Na deze twee schepen zal de werf naar verwachting zusters bouwen voor de Crystal Endeavour, een zuster van de Global Dream, evenals zeeschepen voor Crystal Cruises.

Genting kondigde eind vorig jaar ook aan een uniek customer ship-platform aan geïnteresseerde partijen aan te bieden.