Sea Princess volgd Piano Land

China bereidt zich voor op de lancering van zijn tweede binnenlandse cruiseschip met een nieuw verworven groot cruiseschip. De overdracht van de Princess Cruises van de voormalige Sea Princess of Carnival Corporation werd deze week in Manilla afgerond.

De Sea Princess, geïntroduceerd in 1998, werd gebouwd door Fincantieri voor Princess Cruises. Het cruiseschip van 77.500 bruto ton voer voor Princess en kort voor P&O Cruises en was voornamelijk actief in Australië voordat het door de pandemie werd stilgelegd. In september kondigde Princess Cruises aan dat ze het schip samen met haar zusterschip de Sun Princess verkochten. Kopers voor de Sea Princess waren niet aangekondigd, terwijl de Sun Princess vanaf 2021 zal worden geëxploiteerd voor de Japanse NGO Peace Boat als de Pacific World.

V.Ships Leisure kondigde aan dat ze hadden geholpen bij de overdracht van de Sea Princess aan de nieuwe Chinese eigenaren, Sanya International Cruise Development Co., Ltd. De overdracht werd grotendeels via een extern proces voltooid. V.Ships leverde een elektronisch veiligheidsbeheersysteem en andere diensten om te helpen bij de overdracht en het beheer van het cruiseschip.

V.Ships Leisure en haar zusterhotelketen Oceanic Catering zijn door Sanya geselecteerd voor het schip- en hotelmanagement van de voormalige Sea Princess die nu Charming heet. Het schip met 2.222 beden zal naar verwachting in 2021 gaan varen. V.Ships heeft ook de bemanning en het hotelmanagement verzorgd voor China’s eerste grote cruiseschip, het Piano Land.

“Wederom geselecteerd te zijn om de start van een cruiselijn in China te beheren, onderstreept onze unieke capaciteit om schepen lokaal te beheren met ons zeer ervaren cruiseteam in China”, aldus Per Bjornsen, CEO van V.Ships Leisure. “Ons geïntegreerde partnerschapsmodel voor scheeps- en hotelmanagement wordt steeds populairder omdat het een uniforme benadering van de veiligheidscultuur en Covid-19-operaties mogelijk maakt aan wal en schip.”

De nieuwe cruise-operatie aan boord van de Charming wordt de tweede binnenlandse cruisebedrijf van China. In 2019 lanceerden China National Travel Service Group Corporation (CTS Group) en COSCO Shipping China’s eerste binnenlandse cruiselijn Astro Ocean Cruise. Ze verwierven de Oriana van 70.000 bruto ton van Carnival’s P&O Cruises, dat het schip exploiteerde sinds het werd gebouwd in 1995. Het cruiseschip werd omgedoopt tot Piano Land en exploiteerde korte cruises vanuit Xiamen, China.

China is naar verluidt bezorgd om zijn cruise- en reisactiviteiten na de pandemie te herstellen. Onlangs werd gemeld dat de regering het opnieuw opstarten van de cruiseactiviteiten aan boord van het Piano Land heeft goedgekeurd, hoewel het schip in Xiamen nog steeds inactief lijkt te zijn. Genting Hong Kong was ook in gesprek met de Chinezen over de lancering van een joint venture cruiseactiviteiten om een ​​schip in Hainan te baseren.

Sanya International Cruise Development Co is een joint venture van COSCO Shipping, China National Travel Service (HK) Group Corp en China Communications Construction Co. In 2016 kondigden ze hun voornemen aan om tussen de vijf en acht cruiseschepen te kopen om de binnenlandse cruise-industrie van China op te bouwen. . Dit werd gezien als een reactie op het succes van de westerse bedrijven bij de ontwikkeling van de Chinese cruisemarkt.

Vóór de pandemie was China de snelst groeiende markt voor de cruise-industrie, hoewel de groei aarzelde en enkele van de grootste cruisemaatschappijen plannen hadden aangekondigd om sommige schepen naar andere markten te verplaatsen. Op de langere termijn verwachten analisten nog steeds dat China zal uitgroeien tot een van ’s werelds grootste cruisemarkten.