Pullmantur Cruises wil doorstarten met twee nieuwe schepen

Het insolvente Pullmantur Cruises kan eind volgend jaar haar activiteiten hervatten. Twee millennium-klasse schepen van Celebrity Cruises zouden in 2021-Q4 voor het Spaanse bedrijf kunnen varen. Dit blijkt uit een businessplan dat de curator openbaar heeft gemaakt.

Royal Caribbean Group bezit 49% van de aandelen van Pullmantur en heeft een samenwerkingsovereenkomst gepresenteerd volgens welke 2 liners van Celebrity kunnen opereren voor het merk Pullmantur. De overige 51% van de aandelen van Pullmantur is in handen van Springwater Fund. De herstartdatum van het bedrijf zou in december 2021 moeten zijn.

Het is niet bekendgemaakt om welke schepen het gaat, maar de Millennium-klasse-vloot van Celebrity omvat Celebrity Constellation, Celebrity Infinity, Celebrity Millennium en Celebrity Summit. De 4 schepen zijn tussen 2000-2002 in dienst getreden en zijn de oudste van de Celebrity-vloot. Summit en Millennium werden in 2019 grondig gemoderniseerd in het droogdok.

Pullmantur heeft regelmatig oudere schepen overgenomen van Celebrity Cruises. Royal Caribbean Group wil Pullmantur-klanten ook een voucher (FCC-Future Cruise Credit) van 125% aanbieden voor hun geannuleerde cruises in 2020, inwisselbaar bij Celebrity Cruises en RCI-Royal Caribbean International.

Er is voldoende geld beschikbaar om het plan te gebruiken om Pullmantur uit het faillissement te leiden, de afvaarten te hervatten en om financiële verliezen voor klanten als gevolg van het faillissement te voorkomen. De concrete haalbaarheid van het nieuwe plan wordt onderzocht.