Carnival Fascination als Century Harmony

Het voormalige Fantasy-klasse schip Carnival Fascination zal een drijvend hotel in Azië worden nadat het onder de nieuwe naam Century Harmony is verkocht aan de Chinese cruisemaatschappij Century Cruises.

Het schip zal naar verluidt als hotelschip op de Chinese markt opereren en de nieuwe eigenaar heeft al geworven. Begin 2020 kondigde Carnival aan dat Carnival Fascination gepland zou worden vanuit Mobile, Alabama. Door de verjongingsinspanningen die Carnival Corporation de laatste tijd heeft doorgemaakt, gaat ze nu echter naar een nieuw huis. Het feit dat het schip niet wordt gesloopt is uitstekend nieuws, aangezien Carnival Imagination, Carnival Inspiration en Carnival Fantasy eerder op de schroothoop in Izmir, Turkije belandden. Omgedoopt tot Century Harmony Ze heeft onlangs een koude lay-up gehad en ziet er wat slechter uit door slijtage, in Cadiz, Spanje. Vanuit Cadiz varen de nieuwe eigenaren het schip naar haar nieuwe huis.

Ze ligt momenteel aangemeerd in Gibraltar, maar zal uiteindelijk in Azië zijn voor een aantal technische wijzigingen. Ze zal worden omgebouwd tot hotelschip voor haar nieuwe eigenaren, ook geregistreerd als Century Harmony Cruise Limited. Tony Davis heeft het schip in Gibraltar veroverd en het schip heeft een frisse blik nodig. Er is ook gewerkt aan het veranderen van de naam aan de achterkant van de nieuw genoemde Century Harmony. Century Cruises is een relatief onbekende speler op de reguliere oceaancruisemarkt. Het bedrijf is voornamelijk betrokken bij cruises op het Chinese Yangtze-riviersysteem. Het bedrijf exploiteert zes afzonderlijke rivierschepen, terwijl Century Harmony het eerste zeeschip van het bedrijf is. Zoals eerder vermeld, is het onwaarschijnlijk dat het schip uit de Fantasy-klasse de oceaan weer zal zien, aangezien er naar verluidt plannen zijn om het schip om te bouwen tot een hotelschip.