carnival Celebration staalsnede

Zelfs in deze harde tijden, heeft Carnival Cruise line, groen licht gegeven voor de bouw van de Carnival Celebration. Met de traditionele eerste staalsnede, zette de marktleider op de scheepswerf van Meyer Turku een teken dat de industrie binnenkort weer betere tijden verwacht. Het nieuwe gebouw is het zusterschip van het recent opgeleverde Mardi Gras (5.200 passagiers), dat als eerste vlootlid werd uitgerust met een milieuvriendelijke aandrijving op basis van vloeibaar aardgas (LNG), die ook zal worden gebruikt voor de Carnival Celebration. Dat geldt ook voor BOLT, de enige achtbaan op een cruiseschip tot nu toe. Vanaf november 2022 zal de spectaculaire achtbaan ook de passagiers van de Carnival Celebration een adrenalinestoot geven. Na de overstap zal de tweede cruiser van de nieuwe Excel-klasse in eerste instantie worden ingezet voor reizen van / naar Port Miami, waar Carnival exclusief gebruik zal maken van de nieuwe Terminal F die speciaal voor de rederij is gebouwd. Voor het bedrijf is de naam van het jongste schip ook een programma. In het voorjaar van 2022 begint Carnaval met de Celebration van de 50ste verjaardag van de cruisepionier. De Celebration zal een passende rol spelen wanneer deze in november van hetzelfde jaar vanuit Europa in Miami aankomt.

De echte Celebration zal dan niet meer zijn.