Costa Victoria toch gesloopt

Costa Victoria

Deze week werd bekend dat de Costa Victoria, het eerste schip wat werd verkocht in/door de Corona pandemie, word (als nog) gesloopt. Precies op de ongelukdag van de Costa Concordia die op 13 januari 2012 een rots ramde en op haar kant op het eiland van giglio zonk, word het schip onder de naam st Victoria de haven uit gesleept.

Costa Concordia reveals its darkest secrets

Het schip word ook nog naar Turkije gesleept. Volgens comments bij sommige nieuwssites, is de machine kamer in een slechte toestand. Daarom word het schip gesleept.

Dat het schip is verkocht, was geen verassing, want Costa Crociere wou al 5 schepen verkopen om de milieuwaarden van de rederij te minderen.

De Costa Victoria was het eerste schip dat door de corona pademie werd verkocht. Sindsdien heeft het schip in de haven gelegen en was er veel speculatie.

Met 25 jaar is het schip niet meer nieuw, maar zeker niet slooprijp. Het schip heeft trouwe dienst bewezen bij Costa.

De Costa Victoria werd gebouwd in 1996 en als eerste van de drie schepen van deze serie op de Bremer Vulkan en en door de Lloyd scheepswerf in Bremerhaven. De tweede orde hete Costa Olympia maar kort voor dat de romp was voltooit werd de bouw ingetrokken. Costa wou het schip niet meer hebben.

Norwegian Cruise Line kocht de romp en liet het op de Lloyd Werft verder bouwen en liet het als Norwegian Sky in de vaart komen. Een ander schip van deze klasse is de Norwegian Sun. Om het schip te betalen verkocht Costa Crociere hun cruiseschip Costa Eugenio aan de scheepswerf.

De Costa Victoria biedt plaats aan maximaal 2394 passagiers in 964 cabines en 20 suites, verdeeld over 12 passagiersdekken. Waarvan er 242 kamers en 4 suites met een eigen balkon