Pacific Princess verkocht

Princess Cruises heeft vandaag de verkoop aangekondigd van Pacific Princess aan een niet nader genoemde koper. Het schip met 670 passagiers was het kleinste van de huidige Princess-vloot.

Het bedrijf zei dat de verkoop van het cruiseschip in overeenstemming is met het plan van moederbedrijf Carnival Corporation om de verwijdering van minder efficiënte schepen uit de vloot te versnellen, aldus een verklaring.

De Pacific Princess kwam in 2002 voor het eerst bij de vloot van de cruiselijn en kwam in 1999 in dienst als R3 voor Renaissance Cruises.

De Pacific Princess heeft meer dan 1,6 miljoen zeemijlen gevaren en 11 wereldcruises gevaren.

“Pacific Princess heeft zoveel herinneringen en gekoesterde ervaringen voor iedereen die op haar zeilde”, zegt Jan Swartz, president van Princess Cruises. “Pacific Princess bood een traditionele manier van cruisen naar unieke bestemmingen. Hoewel het moeilijk is om afscheid te nemen van onze ‘Love Boat’, gaan onze Wereldcruise en exotische reisroutes verder aan boord van onze Island Princess en Coral Princess met Medallion Class, met de beste wifi op zee, zodat gasten in contact kunnen blijven met dierbaren en deel onderweg vakantieherinneringen. “

(Ik wil hier toch even gezegd hebben dat de (huidige )Pacific Princess niets met de Love Boat te maken heeft. De Love boat uit de jaren zeventig hete inderdaad Pacific Princess, maar die werd al in 2014 gesloopt.)