MSc Virtuosa in de vaart

MSC Cruises heeft vandaag de MSC Virtuosa in ontvangst genomen in Chantiers de l’Atlantique in Saint Nazaire, Frankrijk, aangezien de MSC-vloot nu is uitgegroeid tot 18 schepen.

De ceremonie werd persoonlijk bijgewoond door de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, Pierfrancesco Vago, zijn vrouw Alexa Aponte-Vago en hun kinderen, evenals vertegenwoordigers van het nieuwbouwteam van MSC Cruises, samen met leidinggevenden en werknemers van de scheepswerf, aldus een verklaring.

Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter zei: “Mijn familie en ik konden deze kans niet missen om het nieuwste lid van onze vloot persoonlijk te verwelkomen. De levering van MSC Virtuosa op zo’n uitdagende tijd voor onze branche symboliseert hoe we als familiebedrijf naar de langere termijn blijven kijken en aan onze toekomst bouwen. ”

“Daarbij”, vervolgt Vago, “blijven we ons inzetten om elke keer enkele van de meest innovatieve schepen ter wereld te bouwen als het gaat om hun milieuprestaties, met alleen de meest geavanceerde beschikbare technologie op zee. Even belangrijk is dat we met elk nieuw schip grenzen blijven verleggen en ons productaanbod innoveren met nieuwe en unieke ervaringen voor onze gasten.

“Op MSC Virtuosa omvat dit ’s werelds eerste humanoïde barman op zee die de ster zal zijn van een futuristische, meeslepende ervaring met behulp van de allernieuwste technologieën. Ons uitzonderlijke eetaanbod is verder verbeterd met twee nieuwe restaurantconcepten die populaire internationale keukens presenteren aan gasten meenemen op een gastronomische ontdekkingsreis. Dit komt natuurlijk bovenop de rijkdom aan ervaring die ons al onderscheidt, zoals de grootschalige nachtelijke theatervoorstellingen, het bekroonde familieaanbod, toonaangevende gasttechnologie, natuurlijk de nu iconische promenade met een verbluffende 91,8 meter lange LED-hemelkoepel die het sociale hart van het schip is en meer. “

Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique, verklaarde: “Ik ben trots op wat onze teams samen hebben bereikt, ondanks een moeilijke sanitaire context. Met de bouw van MSC Virtuosa hebben we een niveau van afwerking en prestatie bereikt dat toekomstige MSC Virtuosa-gasten het beste zal bieden dat cruises te bieden heeft. Het zestiende schip dat de Chantiers de l’Atlantique heeft gebouwd voor MSC Cruises is daarom een ​​voorbeeld dat moeilijk in te halen zal zijn! ”

MSC zei dat de nieuwe MSC Virtuosa beschikt over enkele van de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is, waaronder: hybride uitlaatgasreinigingssystemen (EGCS) en geavanceerde selectieve katalytische reductiesystemen (SCR); afvalwaterbehandelingssystemen in overeenstemming met de resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie; stroomaansluiting van wal naar schip; evenals een beheersysteem voor uitgestraald geluid onder water, met romp- en machinekamerontwerpen die de impact van akoestisch geluid minimaliseren, waardoor hun mogelijke effecten op onder andere de mariene fauna worden verminderd.

Ze ontving ook 11 gouden parels van Bureau Veritas voor haar reeks innovatieve aspecten, waaronder milieubescherming en gezondheid en veiligheid.

De MSC Virtuosa is het eerste cruiseschip ter wereld dat de BIORISK-notatie van Bureau Veritas heeft gekregen als erkenning voor haar vermogen om het risico op infectieziekten voor passagiers te verminderen en te beheersen.

Vago zei ook: “Ons doel op lange termijn is om een ​​cruiseboot zonder impact te bereiken en dit is de reis die we vandaag maken. MSC Virtuosa vertegenwoordigt opnieuw een belangrijke stap in deze richting, samen met onze andere investeringen in de versnelde ontwikkeling van de volgende generatie milieutechnologie. Het bevestigt ook onze vaste toewijding op lange termijn om dit ambitieuze doel te bereiken. “