Odyssey of the Seas opgeleverd

Odyssey of the Seas werd officieel het 25e schip in de vloot van Royal Caribbean International met de levering vanaf Meyer Werft woensdag.

De overdrachtsceremonie werd tijdens een niet-traditioneel Facebook-première-evenement – een wereldwijde line-up met de zegen van het schip onder leiding van Seafarers ‘House in Port Everglades in Fort Lauderdale, een optreden van de kenmerkende locatie Two70 aan boord van Singapore op basis van Quantum of the Seas en leidinggevenden van Royal Caribbean in Florida en Meyer Werft in Papenburg.

Het schip zal naar verwachting in mei zijn debuut maken vanaf zijn eerste thuishaven Haifa, Israël, en vervolgens in november naar Port Everglades in Florida.

Royal Caribbean Group Voorzitter en CEO Richard Fain, RCI President en CEO Michael Bayley en Odyssey Capt. Per Kristoffersen ontving het nieuwe schip uit handen van Meyer Werft Managing Partner Bernard Meyer en Managing Director Jan Meyer in de gebruikelijke overdrachtsceremonie met een virtuele twist.

‘Odyssey of the Seas ontvangen in de Royal Caribbean-familie is een welkome verademing’, zei Bayley. ‘De vindingrijkheid, passie en het harde werk dat onze toegewijde bemanning, teams aan land en partners bij Meyer Werft hebben gestoken in het bouwen van een nieuw schip, levert altijd resultaat op, en het is ongelooflijk om het zo goed voor elkaar te krijgen in een tijd als geen ander.

‘We kijken er naar uit om de memorabele vakanties waar we vandaag bekend om staan ​​te bezorgen op een schip dat voor ons verschillende primeurs zal betekenen, van het maken van Israël een eerste thuishaven tot de introductie van de Quantum Ultra-klasse in Noord-Amerika,’ vervolgde hij. ‘Elk nieuw schip is een schone lei om brutaler te worden en anders te zijn, en Odyssey brengt de komende jaren het allerbeste van de nieuwe en gastfavorieten over twee continenten.’

De Odyssey van 169.000 ton is het tweede schip van de Quantum Ultra-klasse, na de Spectrum of the Seas van 2019.

Odyssey zal cruises van drie tot zeven nachten maken vanuit Haifa met gevaccineerde bemanning en passagiers ouder dan 18 jaar. Bestemmingen zijn Rhodos, Santorini, Mykonos en Piraeus in Griekenland en Limassol, Cyprus. Vanuit Port Everglades biedt het schip cruises van zes en acht nachten naar havens als Aruba, Curaçao en Perfect Day at CocoCay.