Rotterdam (7) opgeleverd

Holland America Line heeft de Rotterdam vandaag in ontvangst genomen. Het is daarmee officieel het 11e schip in de vloot. Op de avond van 29 juli vond een overdrachtsceremonie plaats op de Marghera-werf van Fincantieri in Italië.

Het is het derde schip van de Pinnacle klasse.

De ceremonie werd bijgewoond door de kapitein van het schip, kapitein Werner Timmers, en Cyril Tatar, vice-president nieuwbouwdiensten van Holland America Group.

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, en verschillende andere leidinggevenden waren ook aanwezig. Video-gelukswensen werden uitgesproken door Jan Swartz, president van Holland America Group, en Gus Antorcha, president van Holland America Line.

“De Rotterdam ziet er prachtig uit en zal zeker zo’n iconische naam waarmaken als het nieuwe vlaggenschip van onze vloot, en een traditie van uitmuntendheid voortzetten waar onze gasten al bijna 150 jaar van houden”, aldus Antorcha.

“Bedankt aan onze partners bij Fincantieri en onze eigen teamleden die onvermoeibaar hebben gewerkt om het schip op schema te leveren tijdens de meest uitdagende tijden, en ook om een ​​schip te leveren dat er prachtig uitziet, onberispelijk is afgewerkt en een ongelooflijke toevoeging zal zijn aan ons merk. We kunnen niet wachten om later dit najaar gasten aan boord te verwelkomen”, voegde hij eraan toe.

Na oplevering zal de Rotterdam in niet-gastactiviteiten blijven tot de trans-Atlantische oversteek op 20 oktober 2021, van Amsterdam, Nederland, naar Fort Lauderdale, Florida, waar het dan zijn eerste seizoen in het Caribisch gebied begint.

De doopceremonie is nog niet definitief en zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt, aldus de cruisemaatschappij.