Viking Polaris te water

Viking heeft vandaag aangekondigd dat haar tweede expeditieschip, de Viking Polaris, met 378 gasten, is uitgevaren bij VARD.

De Viking Polaris staat gepland voor haar debuut in de zomer van 2022 en zal haar eerste seizoen cruises naar het Noordpoolgebied en Antarctica doorbrengen; haar identieke zusterschip, de Viking Octantis, werd afgelopen december te water gelaten en zal begin 2022 debuteren voor reizen naar Antarctica en de Grote Meren van Noord-Amerika.

“We zijn nu een stap dichter bij onze lancering van ‘de expeditie van de denkende persoon’, met nieuwe reizen waarmee onze gasten de uiteinden van de wereld en dichter bij huis kunnen verkennen – in comfort”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “We zijn dankbaar voor onze langdurige samenwerking met Fincantieri, die ons heeft geholpen de mooiste oceaanschepen ter wereld te bouwen en ons nu helpt bij het perfectioneren van expeditiecruises. We kijken ernaar uit om volgend jaar gasten te verwelkomen aan boord van Viking Polaris en Viking Octantis.”

Het uitvaren is belangrijk omdat het een schip aanduidt dat in de laatste fase van de bouw gaat. De uitvaartceremonie van de Viking Polaris vond gisteren, 27 juli, plaats; ze werd vervolgens verplaatst naar een nabijgelegen afbouwdok voor verdere constructie en interieurbouw. Na de definitieve afbouw wordt de Viking Polaris geleverd op Fincantieri’s VARD-scheepswerf in Søviknes, Noorwegen.

De gewaardeerde ontdekkingsreizigers Liv Arnesen en Ann Bancroft zullen worden geëerd bij de ceremoniële doop van respectievelijk Viking Octantis en Viking Polaris. Arnesen, een geboren Noorse, werd in 1994 de eerste vrouw ter wereld die solo en zonder ondersteuning naar de Zuidpool skiet. Bancroft is de eerste vrouw die met succes naar beide polen skiet. Arnesen en Bancroft werden in 2001 ook de eerste vrouwen die over Antarctica skiën. Samen hebben ze Bancroft Arnesen Explore / Access Water opgericht, een initiatief dat tot doel heeft meer dan 60 miljoen mensen te betrekken en in staat te stellen een duurzame toekomst te creëren.