Wonder of the seas in de vaart

Het nieuwe Wonder of the Seas van Royal Caribbean International zal op 5 november de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique verlaten, na acceptatie door Royal Caribbean International, en wordt met 236.857 ton het grootste schip ter wereld.

De Wonder zal naar Marseille varen, waar ze naar verwachting enige tijd zal doorbrengen voor de laatste hand aan haar intrede in de commerciële dienst voor Royal Caribbean vanuit Port Everglades in maart volgend jaar.

“Op onze werf zijn we ons ervan bewust dat we een van de meest uitzonderlijke schepen in de geschiedenis van de cruisemarkt hebben ontworpen en gebouwd”, zegt Laurent Castaing, algemeen directeur van Chantiers de l’Atlantique. “The Wonder of the Seas is een unieke synthese van innovatie, state-of-the-art technologieën en savoir-faire van duizenden ingenieurs en geschoolde arbeiders. Dit prachtige schip is echt een symbool van de trouwe en vruchtbare samenwerking die we al bijna vier decennia hebben opgebouwd met Royal Caribbean International”.

Nu het schip klaar is, gaat Chantiers de l’Atlantique aan de slag met de installatie van een nieuwe, enorme portaalkraan met een hijsvermogen van 1.250 ton die zal helpen bij de bouw van megaschepen.