SuperStar Libra naar de sloop

Vandaag heeft Genting bekend gemaakt dat de SuperStar Libra voor de sloop is verkocht. Het schip zal in Aliağa worden gesloopt.

Afgelopen 3 jaar heeft het schip in Wismar gelegen om als woonschip te dienen voor de 1500 arbeiders van de MV werf in Wismar om de Global Dream te bouwen. Of het tweede schip van de Global klasse ook nog naar Wismar komt is nog onzeker. Juist omdat de SuperStar Libra bedoelt was om de arbeiders te huisvesten.

De “SuperStar Libra” is een 30 jaar oud, 200 meter lang voormalig cruiseschip. Voordat het als woonschip in de vaart werd genomen, had het een nieuwe verflaag gekregen. Daarnaast werd het onderste schip gerepareerd. Een eigen walstroomsysteem van een scheepswerf had de “SuperStar Libra” geleverd, het afvalwater werd rechtstreeks in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van de stad gepompt.

(In beelden van NDR is het schip te zien dat voor de bouwhal ligt. De schoorsteen ligt al aan de kade, wat een teken kan zijn dat de Global Dream binnenkort uit de hal zal worden getrokken)