Carnival Celebration te water

De nieuwe Carnival Celebration is vandaag te water gelaten op de Meyer Turku-scheepswerf in Finland.

Het LNG-aangedreven schip markeert het hoogtepunt van de 50e verjaardag van Carnival Cruise Lines wanneer ze later dit jaar in Florida in de vaart komt.

“We zijn erg trots om dit prachtige schip te bouwen voor Carnival Cruise Lines. De Float out markeert het begin van een zeer intensieve fase in de scheepsbouw, aangezien de binnenkant en de locaties vorm zullen krijgen. Tegen het einde van de zomer zal Celebration klaar zijn voor haar proefvaarten en dan voor levering later in de herfst”, aldus Tim Meyer, CEO van Meyer Turku.

“Dit is het spannende deel, na het uitvaren, dat is wanneer alles wat iedereen leuk zal vinden aan het schip van blauwdruk naar realiteit gaat”, zegt Ben Clement, senior vice-president van New Builds, Refurbishments en Product Innovation voor Carnival Cruise Line, die in Finland was om toezicht te houden op de mijlpaal.

“Als er een nieuw schip aankomt, is het altijd moeilijk om je favoriete onderdeel te kiezen, maar Carnival Celebration zal die keuze moeilijker dan ooit maken wanneer ze naar Miami gaat.”

Carnival Celebration is een tweede Excel-klasse schip gebouwd in Meyer Turku voor Carnival Cruise Lines. Haar zusterschip de Mardi Gras vaart al vanuit Port Canaveral.