Resilient Lady krijgt zeemeermin

Virgin Voyages heeft haar nieuwste zeemeermin gelanceerd, bedoeld voor de Resilient Lady, die in augustus 2022 te water wordt gelaten. Volgens een persbericht staat aan het roer van het 110.000 ton wegende schip de Latina zeemeermin ontworpen door olieschilder en muralist Jodie Herrera.

De zeemeermin is bedoeld als embleem en bewaker van het schip. Volgens het persbericht is de Latina-meermin van Herrera een “sterke en krachtige figuur” die zeevaarders naar ongelooflijke avonturen brengt. Ze is een ‘held van de zeeën’. “Onverbiddelijk”, “moedig”, “nieuwsgierig” en “veerkrachtig”.

Geïnspireerd door de Varga Ladies geschilderd op de Amerikaanse vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zijn de zeemeerminnen van Virgin Voyages een “symbool van individualiteit en rebellie”, aldus de cruiserederij. De zeemeerminnen zijn versierd op de romp van de schepen van Virgin en “bekrachtigen de representaties van het merk en zijn een toewijding aan diversiteit.”

De zeemeermin van de veerkrachtige dame, met een ‘rood’ verhaal en ‘resolute houding geïnspireerd door Rosie the Riveter’, is het werk van Jodie Herrera die in het buitenland en in de VS exposeerde, in o.a. New York City, Los Angeles, Miami, Santa Fe, Denver en meer.

Ze heeft ook een permanent stuk dat deel uitmaakt van de Art Archives of America in het Smithsonian Museum in Washington, D.C.

Herrera’s werk en erfgoed is ingebed in New Mexico en wordt verder aangevuld door haar Latina, Jicarilla Apache en Comanche afkomst. Haar fotorealistische olieverfschilderijen en muurschilderingen verbinden vrouwen door feministische kwesties te belichten, waarbij elk verhaal opmerkelijke mensen portretteert die hun leven lang hebben voortgeleefd.

De zeemeermin van de Resilient Lady is niet anders, want het “viert de cultuur en geschiedenis van de ongelooflijke regio’s die het nieuwste schip van Virgin Voyages zal bezoeken, inclusief het zonnige San Juan”, schreef Virgin.

Virgin Voyages zei dat het een missie was om “de wereldwijde schoonheid en diversiteit van zijn bemanning en zeilers (passagiers) te laten zien.” Van zijn “Dive Into Different”-initiatieven tot zijn recente samenwerking met de Latina popster Jennifer Lopez, het merk wilde een zeemeermin die “met trots zijn banden met de Latin gemeenschap laat zien”.

De Resilient Lady, die in augustus op haar eerste reis vertrekt, gaat in Athene het water op en biedt een reeks van zeven en negen nachten aan. Tot de aanloophavens behoren Santorini, Rhodos, Mykonos, Catania, Palma de Mallorca en Lissabon, om er maar een paar te noemen.