Seabourn Pursuit verplaatst voor verder afbouw

Seabourn en T. Mariotti hebben een belangrijk onderdeel van het bouwproces voor de nieuwe Seabourn Pursuit gemarkeerd, met de verplaatsing van de scheepsromp naar de T. Mariotti-scheepswerf in Genua, Italië, voor de definitieve afbouw.

De Seabourn Pursuit is volgens een persbericht het tweede ultra-luxe, speciaal gebouwde expeditieschip van de lijn dat in 2023 in de vaart zal gaan.

De romp werd op 6 april met een speciaal schip verplaatst en begon op 15 april aan de reis van 1200 zeemijl naar Genua. Seabourn Pursuit is in aanbouw op de CIMAR-scheepswerf in San Giorgio di Nogaro en is al uitgerust met motoren, generatoren en uitrusting van de machinekamers.

“Dit is zo’n opwindende mijlpaal, want dit betekent dat we een stap dichter bij de voltooiing van Seabourn Pursuit zijn”, aldus Josh Leibowitz, president van Seabourn. “Ik ben iedereen dankbaar die zo hard heeft gewerkt om dit punt te bereiken, en ik kijk ernaar uit om haar de komende maanden meer tot leven te zien komen als ze deze volgende fase van het bouwproces ingaat.”

“Vandaag markeert een belangrijke stap in de bouw van Seabourn Pursuit, en we kijken ernaar uit om haar te verwelkomen op de scheepswerf T. Mariotti in Genua”, aldus Marco Ghiglione, Managing Director van T. Mariotti. “Seabourn Pursuit zal, samen met haar zusterschip, Seabourn Venture, een innovatieve toevoeging zijn aan de cruisemarkt. Bedankt aan iedereen die betrokken is bij het omzetten van deze belangrijke visie in realiteit.”