MSC Seascape word gedoopt in New York

New York zal dienen als decor voor een inaugurele gebeurtenis wanneer het nieuwste Amerikaanse vlaggenschip van MSC CruisesMSC Seascape – later dit jaar in de vaart komt.

MSC heeft plannen aangekondigd om de naamgevingsceremonie van het schip te houden op de Manhattan Cruise Terminal op woensdag 7 december 2022, met Academy Award-winnende filmster Sophia Loren die haar rol als doopmoeder van haar 18e MSC Cruises-schip vervult.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division van MSC Group, merkte op: “We zijn bijzonder verheugd om deze gedenkwaardige mijlpaal te vieren in New York City, dat een speciale plaats inneemt in de geschiedenis van onze Group, nadat het werd bediend door schepen van de vrachtdivisie van de MSC Group. sinds 1985. Nu MSC Mediterranean Shipping Company de leiding heeft over de containerscheepvaartsector, zowel wereldwijd als in Noord-Amerika, is MSC Cruises uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Amerikaanse cruise-industrie. Nadat we een betekenisvolle operatie hebben ontwikkeld vanuit Zuid-Florida, bereiden we nu een grote strategische uitbreiding voor langs de oostkust, waardoor we in 2023 het hele jaar door cruises vanuit New York zullen lanceren. We konden geen betere manier bedenken om zo’n feest te vieren als een belangrijke mijlpaal dan het houden van MSC Seascape’s – ons nieuwste vlaggenschip – naamgevingsceremonie in deze prachtige stad die al meer dan drie decennia een belangrijk knooppunt is voor MSC Group.”

MSC Seascape zal het eerste schip van de cruisemaatschappij zijn dat in New York wordt gedoopt, wat een weerspiegeling is van de toewijding van MSC Cruises aan de Noord-Amerikaanse cruisemarkt en de aanstaande uitbreiding naar New York en het noordoosten met het hele jaar door cruises die beschikbaar zijn vanaf de Brooklyn Cruise Terminal, beginnend in April 2023, volgens een persbericht.

Rubén Rodríguez, President van MSC Cruises USA, zei: “We zijn erg verheugd om aan New Yorkers ons Europese erfgoed en het unieke internationale karakter dat we aan cruises toevoegen te laten zien, passend bij de multiculturele flair van de stad. De MSC Seascape naar New York City halen voor haar naamgevingsceremonie is een fantastische kans voor ons om een ​​heel speciaal gala-evenement aan boord te organiseren voor onze gewaardeerde reisadviseurs en partners, en hun kennis te laten maken met ons nieuwste schip. Volgend jaar wordt New York City onze derde thuishaven in de VS, naast Miami en Orlando/Port Canaveral. Dit is het recentste voorbeeld van de aanzienlijke investering die we doen in de VS en het Caribisch gebied, waaronder de bouw van de grootste cruiseterminal in Noord-Amerika in PortMiami en het aanbieden van Ocean Cay MSC Marine Reserve als zowel een prachtige tropische bestemming als een weerspiegeling van onze betrokkenheid bij het milieu.”

De MSC Seascape zal onmiddellijk na de ceremonie naar Miami varen voor een eerste seizoen in het Caribisch gebied.

Het schip wordt het tweede Seaside EVO-klasse schip in de vloot van MSC Cruises en het vierde schip in de Seaside-klasse van de lijn.

De MSC Seascape biedt twee verschillende reisroutes van zeven nachten vanuit PortMiami, waaronder een cruise in het Oost-Caribische gebied die Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau in de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aandoet. De andere is een West-Caribische cruise bij Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica.