Pacific Encounter en Adventure naar Sydney

P&O Cruises Australia’s Pacific Encounter vaart naar huis naar Australië na een nachtelijke ontmoeting met zusterschip de Pacific Adventure terwijl het zij aan zij in Triëst, Italië ligt.

Het was ook een geval van opeenvolgende bezoeken aan de scheepswerf voor Pacific Encounter en Pacific Adventure, terwijl de voorbereidingen voor de ‘wetdock’ werden voortgezet voor hun terugkeer naar cruises vanuit respectievelijk Brisbane en Sydney, volgens een persbericht.

De Pacific Encounter zal in eerste instantie in Sydney aankomen voordat ze naar haar nieuwe cruiseschip in Brisbane gaat, waar P&O-schepen gedurende de 90-jarige cruisegeschiedenis van de lijn in Australië hebben gehost.

P&O Cruises Australia President, Marguerite Fitzgerald, zei: “We zien de evolutie van P&O Cruises Australia als de nationale cruisemaatschappij van het land en de resultaten van haar ambitieuze vloottransformatie. Terwijl we ons voorbereiden om Pacific Encounter en Pacific Adventure te verwelkomen, kunnen we ook zien dat het momentum groeit in de heropleving van cruisen in Australië.”

De Pacific Encounter en Pacific Adventure ondergaan de laatste voorbereidingen voordat ze zich bij Pacific Explorer voegen om de vloot met drie schepen van P&O Cruises Australia te voltooien.

Het werk aan de twee schepen omvat belangrijke technische upgrades en andere verbeteringen, zoals verbeterde hotelfaciliteiten en interieurinrichting, en het toevoegen van P&O’s iconische rode, witte en blauwe boegkleurstelling met het Zuiderkruis.

De Pacific Encounter verwelkomt haar eerste gasten op 20 augustus op een zevendaagse cruise met vertrek vanuit Brisbane.

De Pacific Adventure verwelkomt haar eerste gasten op 22 oktober op een driedaagse cruise vanuit Sydney.