Utopia of the Seas bouwbegin

De bouw van Royal Caribbean International’s Utopia of the Seas bereikte vandaag de eerste grote mijlpaal toen de kiel werd gelegd op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk voor het schip van de Oasis klasse.

Het LNG-aangedreven schip zal in het voorjaar van 2024 debuteren.

“Het leggen van de kiel voor Utopia of the Seas vertegenwoordigt de eerste mijlpaal van een ongelooflijk schip en de volgende stap naar een gedurfdere, opwindende toekomst voor Royal Caribbean en vakanties”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Utopia’s debuut in 2024, vlak na het vertrek van Icon of the Seas in de herfst van 2023, zal voortbouwen op een nieuw, spannend hoofdstuk dat gezinsvakanties en uitjes voor alle leeftijden zal herdefiniëren op manieren die we binnenkort zullen onthullen.”

Tijdens de ceremonie keken de werkende teams die Utopia bouwden toe hoe nieuw geslagen munten in het eerste stalen blok van 948 ton (860 ton) van het schip werden geplaatst. De jarenlange maritieme traditie vraagt ​​om munten, die Royal Caribbean en Chantiers de l’Atlantique vertegenwoordigen, om geluk te brengen tijdens het bouwproces en terwijl het schip op zee is.

“Vandaag vieren we met Royal Caribbean International een belangrijke traditie en mijlpaal voor Utopia of the Seas“, zegt Laurent Castaing, General Manager van Chantiers de l’Atlantique. “De bouw van Utopia is een geweldige kans voor de Chantiers de l’Atlantique-teams die ernaar streven om van dit cruiseschip een van de meest milieuvriendelijke schepen ter wereld te maken, uitgerust met een nieuwe generatie dual-fuelmotoren.”