AIDAprima tankt Bio brandstof

GoodFuels werkte samen met AIDA Cruises van Carnival Corporation en voltooide de eerste bio-bunkering op AIDAprima in Rotterdam afgelopen donderdag.

Volgens het bedrijf werd de AIDAprima getankt met duurzame biobrandstoffen van GoodFuels tijdens een havenbezoek aan Rotterdam, als onderdeel van een zevendaagse cruise met bezoeken aan Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Zonder dat er aanpassingen aan de motor of tank nodig waren, werd AIDAprima gebunkerd met biobrandstof en vervolgde zijn routes. De AIDAprima werd namelijk gebouwd met dual-fuel motoren om met LNG (tijdelijk en gedeeltelijk) te varen.

“Met de succesvolle start van het gebruik van biobrandstof hebben we bewezen dat geleidelijke decarbonisatie mogelijk is, zelfs op schepen die al in de vaart zijn. Een belangrijke voorwaarde voor ons als cruiserederij om het te kunnen gebruiken, is dat het op grote schaal beschikbaar komt op industriële schaal en tegen marktconforme prijzen”, aldus Felix Eichhorn, president van AIDA Cruises.

De recente bio-bunkering lijkt nog maar het begin te zijn, aangezien AIDA extra leveringen en een mogelijke uitbreiding naar andere Carnival Corporation-merken verwacht.

“Deze eerste biobunkering met AIDA Cruises markeert een spannende stap voorwaarts op het decarbonisatiepad van de cruise-industrie, wat aantoont dat onze duurzame biobrandstoffen een veilige, technisch haalbare en gemakkelijke optie zijn om de uitstoot van passagiersschepen drastisch te verminderen. Aangezien de effecten van klimaatverandering in verschillende delen van de wereld acuut voelbaar zijn, is het nu tijd voor actie, en biobrandstoffen zijn een van de weinige opties die vandaag al een verschil kunnen maken. We zijn verheugd om de afgelopen maanden samen met de pioniers van AIDA Cruises te hebben gewerkt om deze mijlpaal te realiseren, en we kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw samen te werken”, aldus Dirk Kronemeijer, chief executive officer van GoodFuels.