Kiellegging Carnival Jubilee

De Carnival Jubilee zal volgend jaar vertrekken vanuit Galveston, Texas en het derde cruiseschip van Carnival Cruise Line dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) maakte vandaag voor het eerst kennis met Texas met de kielleggingsceremonie op Meyer Werft in Papenburg, Duitsland .

Met een helm in de vorm van een cowboy, werd Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line, onder meer vergezeld door Meyer Werft Managing Director Bernard Meyer en Carnival’s Senior Vice President van Newbuilds Ben Clement, om de bouwmijlpaal te vieren door munten onder een kielblok van 375 ton te plaatsen.

De munten betekenen geluk voor het schip en zullen onder de fundering blijven terwijl het schip wordt gebouwd.

Een van de geluksmunten van het schip is een officiële scheepsmunt, die een belangrijk deel van de carnavalsgeschiedenis herdenkt en tegelijkertijd de toekomst viert door Carnival Jubilee te tonen naast de originele MS Jubilee uit 1986. De munten zullen later in een speciaal compartiment bij de mast van Carnival Jubilee worden geplaatst als vaste onderdelen van het schip.

“Onze plannen voor Texas zijn net zo groot als de staat zelf, en we kijken ernaar uit om gasten aan boord te brengen van ons derde Excel-klasse schip dat net zo prachtig zal zijn als haar zusterschepen Mardi Gras en Carnival Celebration. Ik ben extatisch om hier te zijn voor dit belangrijke moment en getuige te zijn van de bouw die nu officieel aan de gang is. Carnival Jubilee zal ons aanbod in Galveston als marktleider op de cruisemarkt in Texas en een belangrijke bijdrage aan de toerisme-economie van Galveston aanzienlijk verbeteren”, aldus Duffy.

De Carnival Jubilee wordt het eerste Carnival Cruise Line schip dat wordt gebouwd in Papenburg, Duitsland. Meyer Werft heeft al vier andere LNG-aangedreven schepen gebouwd voor andere cruisemaatschappijen onder Carnival Corporation. Dat betreft de in Duitsland maar ook in Finland gebouwde Helios klasse.

“We zijn verheugd om met het leggen van de kiel opnieuw een symbolische stap te zetten in de bouw van Carnival Jubilee. Het Meyer-team zal opnieuw een geavanceerd en innovatief cruiseschip produceren dat miljoenen passagiers een geweldige vakantie zal bezorgen”, aldus Meyer.