2022 Zomer sammenvatting

20.8.2022 Verkoop Aegean Myth (Maasdam)

De voormalige Maasdam van Holland America Line is verkocht, aldus Masters Shipping.

Het schip staat recentelijk bekend als de Aegean Myth en is naar verluidt verkocht aan een Franse startende cruisemaatschappij voor $ 30 miljoen, volgens een rapport van Crew Center.

Nu op weg naar Piraeus, is het schip omgedoopt tot de Renaissance.

Oorspronkelijk gelanceerd als de Maasdam, debuteerde het door Fincantieri gebouwde schip in 1993 en voer het tot de pandemie.

Carnival Corporation verkocht het schip vervolgens aan Seajets, dat onder de controle staat van de Griekse zakenman Marios Iliopoulos, die een vloot van aangelegde cruiseschepen heeft samengesteld.

CFC is volgens Crew Center de nieuwe Franse start-up Compagnie Francaise De Croisieres. Bij schrijven waren er nog geen verdere details beschikbaar.

18.8.2022 Norwegian Viva later in de vaart

Norwegian Cruise Line annuleert zes extra cruises aan boord van de nieuwe Norwegian Viva, waardoor het debuut van het tweede Prima-klasse schip tot eind augustus wordt verschoven.

De inaugurele cruise van het 142.500 ton wegende schip, dat momenteel in aanbouw is in Italië, stond oorspronkelijk gepland voor juni.

“Gezien de beperkingen van de wereldwijde toeleveringsketen die van invloed zijn op industrieën over de hele wereld, inclusief de maritieme industrie, moeten we de afvaarten van Norwegian Viva van 3 juli 2023 tot en met 17 augustus 2023 annuleren”, zei Norwegian in een verklaring die aan geboekte gasten werd gestuurd.

De geannuleerde vertrekken omvatten routes in Noord-Europa en de Middellandse Zee, waar de Norwegian Viva het grootste deel van haar eerste seizoen zal doorbrengen.

Het bedrijf biedt de getroffen passagiers twee verschillende opties aan:

1: Met 20 procent korting op de oorspronkelijk betaalde reissom kunnen ze een vergelijkbare route varen aan boord van de Norwegian Getaway.

2: De nieuwe reserveringen voor de cruises aan boord van het in 2014 gebouwde schip zullen een gelijkwaardige passagiershutcategorie bevatten, waarbij alle eerder geselecteerde promoties van de gast behouden blijven.

Destijds meldde het bedrijf ook vertragingen bij de bouw van het schip.

Als tweede in een serie van zes schepen die bekend staan ​​als de Prima-klasse, zal het schip een zuster zijn van de nieuwe Norwegian Prima, die later deze maand in IJsland in de vaart zal gaan.

19.8.2022 Storylines en Brodosplit tekenen bouwcontract

Storylines en Brodosplit hebben het officieel gemaakt en hebben een nieuwbouwcontract getekend voor de oplevering in 2025 van een residentieel cruiseschip.

De verkoopwaarde van de deal is $ 1,5 miljard voor het 547-residence LNG-aangedreven schip, volgens een persbericht.

DIV Group, die eigenaar is van Brodosplit, zou ondertussen in een vorm van bescherming vóór het faillissement in Kroatië zijn.

“We zijn verheugd om samen te werken met zo’n gerenommeerde Europese werf met een lange geschiedenis in het leveren van passagiersschepen van hoge kwaliteit”, zegt Storylines CEO Alister Punton in een verklaring. Het is een state-of-the-art schip zodat de passagiers de wereld kunnen over reizen met het comfort van thuis.”

“We zijn verheugd dit innovatieve schip met Storylines te bouwen”, zei Brodosplit, voorzitter van de raad van bestuur, Tomislav Debeljak, via een persbericht. “We gaan altijd projecten aan die ontwikkeling naar de industrie brengen en nieuwe technologieën toevoegen. Dit schip is uitgerust met verschillende energiebesparende functies, heeft dual-fuel aangedreven motoren (stookolie en LNG) en zal worden geoptimaliseerd om de laagst mogelijke uitstoot van schadelijke deeltjes en gassen te hebben. Er zijn veel nieuwe groene technologieën en scheepssystemen waarin we pionieren, wat dit een zeer spannend project voor ons maakt.”

De prijzen van de woningen op het schip variëren van $ 1 tot $ 8 miljoen voor de levensduur van het schip met een beperkt aantal 24-jarige huurcontracten beschikbaar vanaf $ 647.000.

16.8.2022 Ambition (AIDAmira) gechartert voor opvang

Ambassador Cruise Line heeft bevestigd dat het de Ambition chartert aan de Schotse regering. Het schip, voorheen bekend als AIDAmira, zal worden gebruikt om Oekraïense vluchtelingen in het land te huisvesten.

“We hebben een gezamenlijke regeling getroffen met de Schotse regering die betekent dat we het Schotse huisvestigingsprogramma kunnen helpen voor de Oekraïense bevolking, van wie velen het land ontvlucht zijn”, zegt het bedrijf verdrietig in een voorbereide verklaring.

Het cruiseschip vaart momenteel naar Schotland en zal begin september in Glasgow aankomen, legde de ambassadeur uit.

“We zijn er trots op zo’n belangrijk humanitair doel te steunen”, voegde het bedrijf eraan toe.

De Ambition werd in januari 2022 overgenomen door Ambassador Cruise Line en zou in maart 2023 voor het merk gelanceerd worden.

Hoewel de duur van de charterovereenkomst niet bekendgemaakt is, zijn er tot nu toe geen wijzigingen in de inaugurele tijdlijn bevestigd.

“We zijn de details nog aan het afronden met de verschillende betrokken partijen, maar we zullen te zijner tijd met de gasten communiceren om deze overeenkomst uit te leggen en we hopen dat u onze wens begrijpt om met deze zaak te helpen”, merkte Ambassador op.

De Ambition, die de afgelopen vier maanden in Montenegro is aangemeerd, is sinds het begin van de COVID-19-pandemie buiten dienst.

Gelanceerd in 1999 als de Mistral, werd het 48.200 ton wegende schip gebouwd voor Festival Cruises.

Na de ineenstorting van de oorspronkelijke operators, werd het schip door Iberojet overgenomen voor verdere dienst in Europa als de Grand Mistral.

In 2007 trad het toe tot Carnival Corporation toen de Spaanse touroperator, samen met zijn vloot, werd overgenomen door het in de VS gevestigde cruiseconglomeraat.

Voordat het aan de huidige eigenaren werd verkocht, bracht het schip ook tijd door met varen voor Costa Cruises en AIDA Cruises.

Als het tweede schip van Ambassador zal de Ambition nu vertrekken vanuit regionale Britse havens zoals Newcastle, Dundee, Belfast, Liverpool, Bristol en Falmouth.

15.8.2022 SuperStar Aquarius en Superstar Gemini naar de sloop

Momenteel liggen de in 1992 en 1993 gebouwde schepen naast elkaar in de haven van Hambantota, Sri Lanka. De Superstar Gemini is al hernoemd in Gem, wat zo veel betekend dat het schip klaar gemaakt word om te worden gesloopt. Nadat Genting en Star cruises failliet zijn gegaan zijn de inmiddels ongeveer 30 jaar oude schepen toegekomen aan hun laatste reis. Waarschijnlijk naar Alang.

De twee schepen zijn zo wat onafscheidelijk van elkaar. De twee schepen zijn in 1992 en 1993 gebouwd in Frankrijk. In 1998 zijn de schepen bij de Lloyd Werft verlengt. In 2007 werd de Norwegian Wind verkocht aan Star cruises en hernoemd naar Superstar Aquarius. De Norwegian Dream werd in 2012 verkocht aan Star cruises en hernoemd naar Superstar Gemini.

Alsof het zo moest zijn, gaan de twee schepen nu ook samen hun einde vinden.

12.8.2022 Victoria cruises koopt ex HAL schepen ?

Een nieuw cruisemerk zou binnenkort van start kunnen gaan, aangezien Victoria Cruises Line ernaar streeft een residentieschipconcept te lanceren met twee cruiseschepen op basis van bareboat-charterovereenkomsten.

“Het fundamentele verschil tussen Victoria Cruises en andere cruisemaatschappijen is dat je geen hutten hoeft te kopen, je kunt ze huren. De minimale huurperiode is zes maanden en het maximum is onbeperkt”, zegt Maurizio Potesta, marketingmanager.

De website van het merk toont wereldcruises in 2023 die vertrekken vanuit zowel Port Everglades als Livorno en prijzen per dag lager dan die van grote cruisemerken.

Potesta zei dat er plannen waren opgesteld voorafgaand aan de wereldwijde pandemie om op te starten, gericht op de 55+ gemeenschap.

De schepen lijken afkomstig te zijn van de opgestelde SeaJets-vloot en zijn ex-schepen van Holland American Line.

“De schepen zijn momenteel geregistreerd onder de oude naam en zullen pas worden hernoemd als we zeker weten dat we het project kunnen starten en 80 procent voorregistratie hebben”.

“De schepen zijn in 2015 en 2016 door Holland America Line opgeknapt en zijn sinds begin 2020 niet meer in de vaart geweest. Ze zijn dus na een relatief recente renovatie verkocht en hebben ruim twee jaar stil gestaan. De ontwerp-update heeft geen invloed op de openbare ruimtes, alleen de hutten en suites. We hadden een lichter, schoner pastelkleurenschema voor ogen. De ontwerp-update verloopt volgens schema, “voegde Potesta eraan toe.

Het bedrijf heeft een paar jaar geleden een Russische firma, Murmansk Shipping Company, gekocht uit een faillissementsprocedure.

“We zijn erin geslaagd om tegen een zeer lage prijs de aandelen van het bedrijf te verwerven, waarvan een deel in handen was van de Russische staat, en na de verkoop van de vrachtschepen konden we de overname met een kleine winst afronden. We namen toen de naam Victoria Cruise Line over, op dat moment nog in de planningsfase voor een residentieel cruiseconcept, dat werd uitgesteld vanwege COVID”, aldus Potesta.

“Het bedrijf is volledig in particulier bezit, we zijn geen beursgenoteerde onderneming. We hebben geen bankleningen en geen schulden, we ontwikkelen alles uit ons eigen kapitaal en we zijn niet van plan om later schulden aan te gaan.”

8.8.2022 Bouwbegin AIDA/COSTA CSSC CARNIVAL VISTA KLASSE 2

China heeft het eerste staal gesneden voor China’s tweede grote in eigen land gebouwde cruiseschip. China’s eerste grote in eigen land gebouwde cruiseschip is naar verluidt voor tweederde voltooid.

Er wordt in China gewerkt aan het tweede grote, in eigen land gebouwde cruiseschip, dat ook wordt gepromoot als een demonstratie van China’s beheersing van het complexe bouwproces voor cruiseschepen. Chinese functionarissen benadrukken dat het tweede cruiseschip geen kopie is van het eerste dat momenteel in aanbouw is, maar een ontwerp dat in China is uitgevoerd. Het eerste in China gebouwde cruiseschip is nog in aanbouw en zal niet voor 2023 worden opgeleverd.

Vandaag, 8 augustus, vond een staalbewerkingsceremonie plaats bij de Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. om de bouw van het nieuwe cruiseschip te starten. Het tweede cruiseschip zal groter en groener zijn dan het eerste schip, melden de Chinezen, dat wordt gebouwd in samenwerking met Carnival Corporation en met technische ondersteuning van Fincantieri.

“Dit geeft aan dat de Chinese scheepsbouwindustrie in eerste instantie de belangrijkste kerntechnologieën voor het ontwerp en de bouw van grote cruiseschepen onder de knie heeft”, aldus de scheepswerf die de aanvang van de werkzaamheden meldt. Ze merkten op dat een cruiseschip vijf keer zoveel componenten heeft als andere commerciële scheepvaart.

Het nieuwe schip zal 143.000 bruto ton wegen met een totale lengte van 1.118 voet en een breedte van 122 voet. De ruimte aan boord van het schip wordt vergroot met 6.700 bruto ton en ze zal bijna 50 voet langer zijn dan het eerste cruiseschip. Ze zeggen dat het schip een topsnelheid van 22,7 knopen zal hebben en in totaal 2.144 passagiershutten zal hebben, evenals een breed scala aan voorzieningen. De milieu-elementen die worden genoemd, zijn onder meer twee ontzwavelingstorens en systemen voor selectieve katalytische reductie (SCR) om te voldoen aan de emissievoorschriften van de Internationale Maritieme Organisatie.

Er is geen tijdlijn gegeven voor de levering van het schip, maar de rapporten benadrukken dat het bouwproces zal worden versneld ten opzichte van het eerste cruiseschip. Ze melden dat de ontwerpfase met zes maanden is verkort. Momenteel zijn alle structurele ontwerpen voltooid en ongeveer 40 procent van het totale ontwerpwerk voor het schip is klaar.

De oorspronkelijke bestelling voor twee cruiseschepen werd in november 2018 geplaatst door Carnival en CSSC in een joint venture. Het eerste staal werd gesneden voor het eerste cruiseschip in oktober 2019 en het schip werd afgelopen december te water gelaten. De motoren werden in juni voor het eerst gestart met rapporten die zeggen dat het schip momenteel ongeveer 77 procent af is.

2.8.2022 Norwegian Viva te water

De Norwegian Viva is vandaag, slechts enkele dagen na de levering van de Norwegian Prima, van de werf in Marghera (Venetië) te water gelaten.

De Viva is de tweede in een serie van zes Prima-klasse schepen die door de Italiaanse scheepsbouwer worden gebouwd voor Norwegian Cruise Line.

Fincantieri zei dat de Norwegian Viva , samen met haar zusterschepen, de ruggengraat zal vormen van de toekomstige NCL-vloot, met een tonnenmaat van meer dan 142.500 ton, een lengte van bijna 300 meter en een capaciteit van 3.215 gasten.

Leveringen zijn gepland tot 2027 voor de serie met zes schepen.

29.7.2022 Norwegian prima in de vaart

Fincantieri heeft de nieuwe Norwegian Prima afgeleverd, het eerste van zes schepen voor de nieuwe Prima Class-schepen van Norwegian Cruise Line (NCL).

De nieuwbouw is vandaag opgeleverd op de scheepswerf in Marghera (Venetië) in aanwezigheid van Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line, Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, en Pierroberto Folgiero , Chief Executive Officer en Managing Director van Fincantieri.
NCL is onderdeel van Norwegian Cruise Line Holdings.

Het 3.215 passagiersschip gaat later deze maand in de vaart en is gebaseerd op een prototypeproject ontwikkeld door Fincantieri, dat de geconsolideerde kenmerken van NCL’s kenmerkende aanbod van vrijheid en flexibiliteit verbetert, gekwalificeerd door een innovatieve configuratie voor een verhoogde passagierservaring.

Daarnaast werd de focus gelegd op energie-efficiëntie, met als tweeledig doel het verbruik op zee te optimaliseren en de impact op het milieu te verminderen, in overeenstemming met alle meest recente regelgeving op dit gebied.