Celebrity Ascent kiellegging

Vonken sloegen over toen arbeiders op de Chantiers de l’Atlantique-scheepswerf een ceremoniële munt aan een massief stalen dokblok lassen dat de kiel van het schip vormde, waarmee officieel het begin werd gemarkeerd van de bouw van het vierde schip voor Celebrity Cruises nieuwe Celebrity Ascent, dat klaar is om in dienst te treden in 2023.

De munten werden tijdens deze aloude maritieme ceremonie geplaatst door Jason Liberty, President en CEO van Royal Caribbean Group, het moederbedrijf van Celebrity Cruises; en Laurent Castaing, algemeen directeur van Chantiers de l’Atlantique.

“Vandaag vieren we de ongelooflijke Celebrity Ascent, een scheepsnaam die passend de klim, de opkomst en uiteindelijk het opwaartse traject van zowel Celebrity Cruises als de Royal Caribbean Group vertegenwoordigt”, aldus Jason Liberty. “Het is opwindend om onze hele vloot weer in het water te hebben, en momenten als deze bevestigen onze mooie toekomst opnieuw. We zijn iedereen dankbaar die hun creativiteit en vakmanschap aan dit schip heeft gegeven en zal blijven geven, terwijl we samenwerken om nieuwe hoogten in onze branche te bereiken.”

“Het is absoluut opwindend voor mij om nog een prachtig Edge klasse schip tot leven te brengen en een geweldige ontwikkeling voor onze gasten”, aldus Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises. “Tijdens het verkennen van de wonderen van de wereld, zullen onze gasten worden omringd door de wonderen van onze Celebrity-wereld met vooruitstrevend ontwerp, culinaire uitmuntendheid, doordachte welzijnservaringen en onze unieke intuïtieve service. Celebrity Ascent wordt de belichaming van een ontspannen luxeresort aan zee.”

“Dit nieuwe schip zal opnieuw een groot succes zijn in de continuïteit van de vorige schepen van de EDGE klasse die in Chantiers de l’Atlantique zijn gebouwd.” zei Laurent Castaing. “We weten dat onze respectievelijke teams elkaar genoeg bewijzen van wederzijds vertrouwen hebben gegeven, zodat ze soepel aan dit nieuwe project kunnen werken.”

Celebrity Ascent zal op 3 december 2023 debuteren in Port Everglades in Fort Lauderdale voor haar inaugurele Caribische seizoen met afwisselende 7-nachten Oost- en West-Caribische routes.