Norwegian Prima gedoopt

Norwegian Cruise Line heeft vandaag haar nieuwste schip Norwegian Prima gedoopt, dat geschiedenis schreef als het eerste grote cruiseschip dat werd gedoopt in Reykjavík, IJsland.

Het eerste van zes schepen in de baanbrekende Prima klasse, Norwegian Prima, debuteerde voor meer dan 2500 gasten die genoten van een meeslepende ervaring in de prachtige IJslandse hoofdstad en een uniek doopfeest.

“Met haar verbluffende ontwerp en unieke aanbod is Norwegian Prima een klasse apart”, zegt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Beschikbaar ‘in-Prima-ervaringen’, zet ze NCL’s erfenis van primeurs in de sector voort. We wilden Norwegian Prima lanceren op een locatie die net zo speciaal en uniek is als zij, en het opvallende landschap van Reykjavik is de perfecte setting voor zo’n mijlpaal. We danken de Reykjavik-gemeenschap voor het verwelkomen van ons met open armen.”

We hebben een aantal jaren reikhalzend uitgekeken naar en ons voorbereid op dit speciale evenement, dus we zijn verheugd om aan het volgende hoofdstuk van NCL met Norwegian Prima te beginnen”, aldus Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. ”Ik zie onze visie tot leven komen met deze historische doopceremonie, die de toon zet voor de ongeëvenaarde vakanties waar gasten nog jaren van zullen genieten. We zijn onze teamleden en partners over de hele wereld die Norwegian Prima tot een verbluffende realiteit hebben gemaakt zo dankbaar.”

Gasten bij de doopceremonie werden getrakteerd op een adembenemend optreden van de populaire IJslandse groep en de favorieten van de fans van het “Eurovisie Songfestival”, Daði og Gagnamagnið (uitgesproken als “Dah-they Oh Gack-no-Mak-ne”) in 2021. Eigen meter, Katy Perry, ging naar het hoofdpodium om het schip officieel te benoemen en te dopen met de ceremoniële champagnefles die over de romp van het schip breekt. Het Prima Theater & Club-podium met drie niveaus werd vervolgens omgevormd tot een grillige achtergrond waar gasten genoten van een krachtige uitvoering van enkele van Perry’s hits, waaronder ‘California Gurls’, ‘Teenage Dream’, ‘Roar’ en ‘Firework’.

“Het was zo leuk om wat feeënstof over Norwegian Prima te strooien en haar op weg te sturen om de volle zee te bevaren”, zei Katy Perry. “Ik waardeer altijd een familievakantie en een once-in-a-lifetime ervaring, dus ik was blij om alle vakantiegasten een gelukkige reis te wensen!”

Voorafgaand aan de doopceremonie werden de gasten verrast met een authentieke IJslandse ervaring in het culturele centrum HARPA. De aanwezigen werden getrakteerd op een boeiende LED-lichtshow van artiest Olafur Eliasson en op optredens van de IJslandse singer-songwriter Bríet die zich bij het Iceland Symphony Orchestra voegde in een ontzagwekkende show.