Horizon naar de sloop

Het heeft twee jaar geduurd maar nu is ook de tijd voor de Horizon aangebroken om te worden gesloopt. Sinds het faillissement van Pullmantur is de Horizon zonder eigenaar geweest. De Horizon werd in 1990 opgeleverd aan Celebrity Cruises en werd bij de Meyer Werf gebouwd.

Overgedragen aan Island Cruises, werd het schip in 2005 de Island Star.

Dit was een joint venture tussen Royal Caribbean en First Choice Holidays. Het merk richtte zich tijdens de zomers op de Britse familiemarkt, terwijl het zich tijdens de winters op een jonger publiek in Brazilië richtte.

Drie jaar later werd het schip overgedragen aan de uiteindelijke operator: Pullmantur Cruceros. Ook een merk van de Royal Caribbean-groep, het Spaanse bedrijf gebruikte het schip voor routes in Europa, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Tijdens zijn 12-jarige carrière bij Pullmantur voer de Horizon ook voor Croisières De France – het Franse merk van het bedrijf.

Toen de COVID-19-pandemie begin 2020 de hele cruisevloot plotseling tot stilstand bracht, voer de Horizon zijn laatste cruise in maart van dat jaar.

Een paar weken later werd het schip gebruikt om de bemanningsleden van Pullmantur te repatriëren voordat het aankwam in de Elefsis-baai in Griekenland – waar het de afgelopen twee jaar verbleef.

Nadat Pullmantur in juli 2020 failliet was verklaard, werd het schip teruggegeven aan de Royal Caribbean Group samen met zijn vlootmaten Monarch en Sovereign – die meteen werden gestrand om te worden gesloopt en symbool werden van het cruiseschip slopen tijdens de pandemie.

Haar zusterschip de Zenith loopt ook risico gesloopt te worden.