Sun Princess (3) is de naam

Princess Cruises heeft vandaag de nieuwe Sun Princess onthuld, die begin 2024 debuteert.

“Sun Princess is een nieuw en op maat gemaakt scheepsplatform, ontworpen om tegelijkertijd het Princess-erfgoed te omarmen en tegelijkertijd moedig de toekomst in te gaan met iconische, elegante en pure lijnen die uniek zijn voor ons merk”, aldus John Padgett, president van Princess Cruises. “Een adembenemende, eerste in zijn soort koepel op het bovendek en een hangend glazen Piazza in het centrum van Sun Princess bieden innovatieve ontwerpen met een weids uitzicht op de oceaan voor ongelooflijke mogelijkheden om verbinding te maken met de zee.”

Het schip van 175.500 ton, momenteel in aanbouw op de Fincantieri-werf en gepland voor begin 2024, is het grootste Princess-schip dat ooit is gebouwd en omarmt het Italiaanse erfgoed door een next-level, merkiconisch Piazza en The Dome, een hypermoderne entertainmentruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini. Sun Princess zal ook het exclusieve Princess Medallion bevatten, aldus het bedrijf.

Het schip met 4.300 gasten zal beschikken over innovatieve uitgaansgelegenheden, eetzalen met meerdere verdiepingen en accommodaties op het volgende niveau, terwijl het trouw blijft aan de gladde, strakke lijnen en ontwerpesthetiek geïnspireerd door het Seawitch-pictogram en gepopulariseerd in de originele “Love Boat” tv-serie en terugkerend de eerbiedwaardige naam “Sun Princess” weer in gebruik genomen.

De rederij kondigde ook aan dat Sun Princess een eerste lente-/zomerseizoen van cruises op de Middellandse Zee zal varen, gevolgd door reizen naar West- en Oost-Caribische eilanden vanuit Port Everglades, Florida in de herfst van 2024.

Volgens Princess verbindt het schip, doordrenkt met licht, gasten met dynamische kijk op de wereld en innovatieve ervaringen, van service tot eten tot entertainment. Het Piazza van de lijn beslaat drie verdiepingen en vormt een iconisch architectonisch kenmerk dat gasten een naar buiten gerichte hangende ruimte biedt met comfortabele stoelen en gebieden om in alle richtingen van het uitzicht op de oceaan te genieten. In het midden van de Piazza wordt ook een indrukwekkend LED-scherm getoond dat kan worden verplaatst en geconfigureerd om live entertainmentprogramma’s te leveren. Grenzend aan het Piazza Atrium komt een nieuwe coffeeshop, Coffee Currents, Bellini’s Cocktail Bar, samen met Princess-favorieten zoals Crooners Bar en Alfredo’s Pizzeria.

De andere opvallende structuur aan boord van Sun Princess is The Dome. Geïnspireerd door de terrassen van Santorini, is het een overdekt dek met meerdere niveaus en de eerste in zijn soort met echt glas omsloten koepel die ooit op een cruiseschip is gebouwd. Overdag beschikt de Dome over een binnen- en buitenzwembad en een unieke waterpartij, in een comfortabele en ontspannen ruimte. ‘S Nachts wordt het zwembad een podium en transformeert de Dome volledig in een entertainmentlocatie met een South Beach-sfeer, ultramoderne lichteffecten en de mogelijkheid om luchtuitvoeringen te leveren.

Met in totaal 2.157 passagiershutten, waaronder 50 suites en 100 onderling verbonden kamers, beschikt de Sun Princess met 21 dekken over meer balkonruimte buiten en alle balkonaccommodaties beschikken over een bank op de kamer, aldus het bedrijf.

Ook exclusief op Sun Princess wordt een nieuw niveau van suite-accommodaties gelanceerd, de Signature Collection. Naast de eersteklas voorzieningen in de passagiershut bieden de Signature Collection-suites toegang tot het Signature Restaurant, de Signature Lounge en het Signature Sun Deck, een privégedeelte van de Sanctuary.

Met Sun Princess zullen Club Class-accommodaties aan boord van dit schip en alle Princess-schepen nu Reserve Collection heten, de best gelegen minisuite-passagiershutten. Binnen de Reserve Collection zullen Cabana-kamers van de Reserve Collection zijn, passagiershutten in resortstijl met een balkon en een privécabana, een extra grote loungeruimte in de buitenlucht. Bij deze premium accommodaties is ook toegang tot het Reserve Collection Restaurant inbegrepen.

De Sun Princess is het derde schip wat deze naam zal dragen. De eerste Sun Princess werd in 1974 gebouwd als Spirit of London, oorspronkelijk gebouwd voor Norwegian Cruise Line werd het schip gelijk overgenomen. De Southward is haar zusterschip. In 1988 heeft het schip de vloot verlaten.

De tweede Sun Princess kwam ik 1995 in de vaart en werd verkocht in 2020 aan Peaceboat.

Sun Princess weerspiegeld de vooruitgang van Design. Dat is te zien aan de architectuur van de hutten op de boeg, wat een beetje iets weg heeft van de Scarlet Lady. Het is het basismodel van de Grand klasse, maar dan behoorlijk vernieuwd. Ook heeft de structuur van de hutten iets weg van de Hybrid Spirit Vista klasse. Wel is de elegante naar beneden gebogen boeg gebleven van de Grand klasse.

In tegenstelling tot de Norwegian Prima, die ik meer spectaculair vind dan mooi, is de Sun Princess wat terughoudender maar tegelijk verfrissend en vernieuwend. Ook hebben ze iets nieuws verzonnen op de plek waar eerst de Skywalk op de Grand klasse was.

%d bloggers liken dit: