Ook Sea Dream naar Starlink

Ook de kleine Amerikaanse luxerederij Sea Dream vertrouwt met haar jachtcruiseschepen Sea Dream 1 en Sea Dream 2 op supersnel internet van Starlink. Dit in navolging van de grote Royal Caribbean-groep, die contracten heeft gesloten met het bedrijf Starlink om haar eigen cruiseschepen te voorzien van snel internet.

Met Sea Dream maakt een rederij met kleine cruiseschepen nu voor het eerst gebruik van snel internet. De investering van Sea Dream in snel internet maakt deel uit van een moderniseringsstrategie van 10 miljoen dollar voor de meer dan 30 jaar oude jachtcruiseschepen. De Sea Dream-jachten bieden plaats aan minder dan 120 gasten. Daarmee zijn ze vele malen kleiner dan de schepen van Royal Caribbean en Celebrity Cruises, waar ook Starlink Internet wordt geïntroduceerd. Bijna geen enkel schip van deze grote Amerikaanse rederijen heeft minder dan 3000 passagiers.

Het snelle internet van Starlink lijkt ook voor exclusieve rederijen met kleine schepen een financieel haalbare oplossing voor snel internet. Tot nu toe wordt internet op veel cruiseschepen nauwelijks gebruikt vanwege de slechte kwaliteit. Dat zou kunnen veranderen met de snelle intrede van Starlink op cruiseschepen. Ervan uitgaande dat de strategie van het bedrijf van Elon Musk werkt. Door de Starlink-satellieten lager in een baan om de aarde te plaatsen dan andere systemen, hoopt het overal ter wereld snel internet te kunnen leveren.